SAKSØKES?: Michael Schumacher kjemper for livet på sykehuset i Grenoble. Nå trues Schumacher og hans nærmest med søksmål etter et trafikkuhell i Spania i november. Foto:
AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA
SAKSØKES?: Michael Schumacher kjemper for livet på sykehuset i Grenoble. Nå trues Schumacher og hans nærmest med søksmål etter et trafikkuhell i Spania i november. Foto: AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURAVis mer

Schumacher trues med søksmål mens han ligger i koma

Etter uhell i Spania.

(Dagbladet): Michael Schumacher (45) ligger i koma på sykehuset i Grenoble etter skiulykka i romjula.

Nå truer en spanjol den tidligere formel 1-stjernen med søksmål, skriver Marca.

Schumacher var nemlig involvert i et trafikkuhell i Spania 17. november i fjor og saken er under etterforskning av det lokale politiet. Tyskeren beskyldes for å ikke respekterte forkjørsretten ved en rundkjøring, for deretter å kjøre ned en motorsyklist.

Dette skal ha skjedd nære spanske Sevilla da Schumacer var på ferie og kjørte en Audi A4. Motorsyklisten skal ha pådratt seg skade i håndleddet etter hendelsen, samt ødelagt klær, hjelm og motorsykkelen.

15 uker Truslene kommer etter at tyskeren har vært i koma i over 15 uker, og manageren Sabine Kehm uttalte nylig at det er vanskelig å komme med nye prognoser.

- Vi får heller ingen prognoser fra legene, sa hun.

- Jeg besøker ham ofte, og han kjemper fortsatt. Han kjemper, og vi kan bare håpe og be om at tilstanden vil bedre seg i framtiden, sa Jean Todt, som er president i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA).

- Avgjørende feil I det tyske magasinet Stern settes det spørsmålstegn rundt timene etter ulykka og det påstås at det skjedde «avgjørende feil».

Magasinet hevder helikopteret som fraktet den skadde Schumacher bommet da de reiste innom et lokalt sykehus i Moutiers, framfor å frakte den tidligere formel 1-føreren rett til spesialavdelingen ved sykehuset i Grenoble.

«Hvert minutt er avgjørende ved så alvorlige hodeskader», skriver magasinet, som hevder det var legene ved ulykkesstedet som gjorde en feilvurdering av hodeskaden og bidro til å sende Schumacher innom det lokale sykehuset.

Det er rundt 70 kilometer fra Moutiers til Grenoble. Og ifølge Stern brukte hjelpemannskapene rundt én time på å frakte Schumacher til sykehuset i Grenoble. Ferden kunne i utgangspunktet vært unnagjort på rundt 20 minutter.