Schumacher utskrives fra sykehuset

Flytter hjem til familien.

SKIULYKKE: Formel 1- legende Michael Schumacher kan nå flytte hjem, etter et langt opphold på sykehus. Foto: AFP /JOSE JORDAN / NTB SCANPIX
SKIULYKKE: Formel 1- legende Michael Schumacher kan nå flytte hjem, etter et langt opphold på sykehus. Foto: AFP /JOSE JORDAN / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Michael Schumacher har forlatt sykehuset i Lausanne, skriver NTB.

Den tidligere formel 1-stjernen flytter hjem til familien i Sveits, der behandlingen fortsetter.

Ifølge familiens talskvinne er det fortsatt «en lang og vanskelig ferd som gjenstår» for tyskeren. 

Framgang siste uker - Med tanke på de alvorlige skadene han pådro seg, så er det framgang å se de siste ukene og månedene, sier talskvinne Sabine Kehm til tyske medier.

Schumacher lå i koma i nesten et halvt år etter at han slo hodet i en skiulykke i Grenoble 29. desember. I juni ble han flyttet til et sykehus i sveitsiske Lausanne.

Kehm takker sykehuset i Lausanne og ber om ro for tyskerens familie. Tilstanden til 45-åringen er ikke kjent, på tross av flere har jaktet på motorsportlegendens legejournaler.

Da Schumacher ble flyttet fra sykehuset i Grenoble advarte eksperter mot for høye forventninger til Schumachers helse.

Spekulasjoner - Vi ber om at Michaels familie får nyte et privatliv, og at spekulasjoner om helsen hans unngås, sier Kehm i dag.

I juli ble det klart at familiens privatfly selges, fordi det ikke lenger er i bruk. Tyskeren tok sju VM-titler i formel 1 i sin karriere og oppgis å ha en personlig formue på sju milliarder kroner.