Schumacher vant i USA

Michael Schumacher suste inn til seier i US Grand Prix. Men kampen om VM-tittelen er ikke avgjort ennå: Finske Räikkönen har fortsatt en sjanse til å gå forbi tyskeren.

Michael Schumacher gikk til topps i søndagens Formel 1-runde på racewayen i Indianapolis i USA. Men tyskeren klarte ikke å avgjøre kampen om VM-tittelen.

Ifølge nyhetsbyrået AP slo han finnen Kimi Räikönnen med 18,2 sekunder. Schumacher gikk i tet etter siste pit stop da det var 25 runder igjen, og ble liggende i den posisjonen inntil han kjørte over mållinja.

Räikönnen tok annenplassen, mens Heinz-Harald Frentzen tok tredjeplassen. Juan Pablo Montoya ble nummer seks.

Kamp om tittelen

Med seieren gikk Schumacher opp til 92 poeng sammenlagt. Räikönnen gikk opp til 83, og Montoya til 82 poeng. Montoya kan i teorien gå opp til Schumachers poengsum, men siden tyskeren har flere seire er Montoya ute av tittelkampen.

Det betyr at det bare er Schumacher og Räikönnen som fortsatt har sjanse til å ta den gjeveste Formel 1-tittelen. Det blir avgjort under finaleløpet på Suzuka-banen i Japan om 14 dager.

Men sannsynligheten taler for at tyskeren tar storeslem. Dersom Räikönnen skal ta trofeet, må han vinne i sesongens siste løp Japan uten at Schumacher tar poeng. Schumacher trenger bare ta ett enkelt poeng - en åttendeplass - for å sikre mesterskapet. I så tilfelle skriver han seg inn motorhistorien ved å ta sin sjette VM-tittel.

Barrichello brøt

Under løpet i USA var Montoya innblandet i et uhell med Rubens Barrichello. Uhellet første til at brasilianeren måtte bryte, mens Montoya fikk en mindre tidsstraff, melder NTB.

Søndagens seier var Schumachers andre på Indianapolis-banen, og til sammen den 70. i hans fartsfylte karriere.

Resultatlista:

1) Michael Schumacher, Tyskland (Ferrari) 1.33.35,997

2) Kimi Räikkönen, Finland (McLaren-Mercedes) 18,258 sek. bak

3) Heinz-Harald Frentzen, Tyskland (Sauber) 37,964

4) Jarno Trulli, Italia (Renault) 48,329

5) Nick Heidfeld, Tyskland (Sauber) 56,403

6) Juan Pablo Montoya, Colombia (Williams-BMW)

8) Justin Wilson, Storbritannia (Jaguar).

HOPPENDE GLAD: Michael Schumacher jublet høylytt etter søndagens seier i US Grand Prix.
SEIERSRUNDEN: En lettet Schumi kunne vinke til publikum etter at seieren var i lomma.