Schumacher vant igjen

Michael Schumacher tok sin seier nummer 50 da han gikk til topps i VM-runden i formel 1 i Frankrike søndag.

«Schumi» startet i nest beste startspor bak lillebror Ralf, men det tok ikke lang tid før Michael viste hvem som var eldst av de to brødrene. Michael Schumacher var aldri truet, og han bare kunne kontrollere inn til seier. Dermed økte han selvsagt også sin ledelse i kampen om VM-tittelen totalt.

Ralf Schumacher tok 2. plassen, med Michael Schumachers Ferrari-kamerat Rubens Barrichello ble nummer tre.

En drøm

Frankrike Grand Prix ble det rene drømmeresultatet for Michael Schumacher. Broren Ralf tok 2. plassen, mens Michaels Ferrari-stallkamerat Rubens Barrichello ble nummer tre. Nå har Michael Schumacher opparbeidet seg en ledelse på 31 poeng i kampen om VM-tittelen.Michael Schumacher tok den sjette seieren av ti mulige denne sesongen, da han kontrollerte inn i Frankrike. Sju VM-runder gjenstår før han tar hjem den andre VM-tittelen på to år. Alt annet vil være en gedigen overraskelse. - Dessverre er jeg litt for realistisk for dere journalister. Vi har jo sett før hvor fort det snur seg. Det er fortsatt 70 poeng å kjempe om, og jeg kommer til å fighte «to the bitter end», mener den 32 år gamle tyskeren.

Mistet ledelsen

For annen gang i formel 1-historien tok et brødrepar de to første plassene. Sist skjedde det i Canada i juni. Da vant Ralf, nå var Michael kjappest. Ralf Schumacher tok teten, men mistet den under den første stoppen i depoet. - Vi hadde en bedre strategi i dag. Mitt andre dekkpar var veldig bra, og jeg nesten fløt framover, kommenterer Michael Schumacher. Ralf Schumacher var skuffet over innsatsen- Vi hadde en håpløs depotstopp, og mitt andre dekkpar fungerte ikke i det hele tatt. Jeg fikk store problemer underveis, og jeg er fornøyd med at jeg klarte 2. plassen, sier Ralf Schumacher, som fylte 26 år lørdag.De neste løpene går på høyhastighetsbaner. Det kan passe Ralf Schumacher og hans BMW-Williams-team godt. BMW-bilene har kjappe motorer, og deres Michelin-dekk sies å mestre høy fart bra. Det kan gi Ralf Schumacher en sjanse til å gå forbi David Coulthard (nummer fire søndag) i VM-sammendraget.Coulthard ligger nå på 2. plass i sammenlagt med 16 poeng mer enn Ralf Schumacher på tredje.

Fiasko

Rubens Barrichello ble nummer tre søndag. For McLaren-teamet ble det nok en fiaskodag. For fjerde gang denne sesongen sto en av bilene deres igjen i starten. Denne gangen var det Mika Häkkinens tur. Finnen ble tvunget til å bryte sin femte VM-runde denne sesongen.Men Häkkinen har ikke vært like uheldig som colombianeren Juan Pablo Montoya. Montoya måtte bryte på Magny-Cours, for åttende gang i år. (NTB)

NY SEIER: Michael Schumacher virker ustoppelig i Formel 1 for tida.Foto: SCANPIX
BRØDRE-JUBEL: Ralf (i hvitt) og Michael Schumacher tok de to første plassene i Frankrike Grand Prix i dag. Det blir champagne-lek av slikt.Foto: SCANPIX