Schumacher vant kvalifiseringen

Michael Schumacher har beste startspor i Ungarns Grand Prix i formel 1, der han kan sette ny rekord med sin 12. seier for året.

Schumacher vant kvalifiseringen på Hungaroring med en rundetid på 1.19,146 og sikret seg pole position for 62. gang i karrieren. Han var snaut to tideler raskere enn Ferrari-lagkamerat Rubens Barrichello som stiller ved siden av tyskeren på startstreken i morgen.

- Dette gikk mye bedre enn i fjor. Vi fikk belønning for hardt arbeid under testing. Alle jobbet hardt for dette, sa Schumacher som i fjor gjorde det svært dårlig i Ungarn.

- Banen her er ujevn og uforutsigbar, men vi er forberedt på det.

I neste startrekke følger BAR-Honda-bilene til Takuma Sato og Jenson Button. De ble begge slått av Schumacher med over et halvt sekund.

Sato utfordret Ferrari-duoen, men han gikk glipp av en enda bedre tid da han bommet på linjen mot slutten av en ellers forrykende runde.

Fernando Alonso, som vant Ungarns Grand Prix i fjor, hadde femte beste tid i sin Renault. Den nye Williams-føreren Antonio Pizzonia tok sjetteplassen og slo stallkamerat Juan Pablo Montoya knepent.

Felipe Massa i Sauber valgte å stå over kvalifiseringen etter at han ble straffet for et motorbytte etter formiddagens treningsrunde. Han ble dømt til å starte ti plasser bak sin kvalifiseringsplassering, og droppet å kjøre fordi han likevel ikke kan starte dårligere enn sist. (.NTB)