Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Schumacher vraket i Mercedes

Legger trolig opp.

VRAKES:  Michael Schumacher er ferdig i  Mercedes etter sesongen og legger trolig opp som formel 1-kjører. Foto:  EPA/STEPHEN MORRISON
VRAKES: Michael Schumacher er ferdig i Mercedes etter sesongen og legger trolig opp som formel 1-kjører. Foto: EPA/STEPHEN MORRISON Vis mer

Legenden Michael Schumacher (43) får ikke fornyet kontrakt med Mercedes-teamet og avslutter trolig formel 1-karrieren etter sesongen.

Ifølge avisen Bild vil det tyske laget erstatte verdens mestvinnende formel 1-fører med briten Lewis Hamilton (27). Han blir dermed Nico Rosbergs (27) stallkompis neste sesong.

Mexicaneren Sergio Perez hentes inn til McLaren-teamet som erstatter for Hamilton og blir Jenson Buttons stallkamerat.

Schumacher debuterte i 1991 og la opp i 2006 etter 91 enkeltseirer, sju VM-titler og 68 ganger i beste startspor. Ingen har noen gang vært i nærheten av å matche den merittlisten.

LEGGER TROLIG OPP: Michael Schumacher. Foto: AP Photo/Saurabh Das
LEGGER TROLIG OPP: Michael Schumacher. Foto: AP Photo/Saurabh Das Vis mer

Som en julegave til verdens motorsportfans i 2009, skrev Schumacher under en treårskontrakt med Mercedes. Spekulasjonene om ny dominans slo raskt sprekker.

Det har ikke akkurat luktet svidd av comebacket. En tredjeplass i Europas Grand Prix i juni i år er beste resultat.

Seks løp gjenstår av årets sesong - og etter alt å dømme av Michael Schumachers formel 1-karriere. I Brasil 25. november er sesongen over - og det samme er trolig karrieren til Schumacher, som fyller 44 år like etter nyttår.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media