FALT: Michael Schumachers tilstand er kritisk etter en skiulykke. Nå viser det seg at fallet kan ha blitt filmet. Foto: EPA/DIEGO AZUBEL
FALT: Michael Schumachers tilstand er kritisk etter en skiulykke. Nå viser det seg at fallet kan ha blitt filmet. Foto: EPA/DIEGO AZUBELVis mer

Schumachers fall kan ha blitt filmet

Av tysk turist.

Det tyske bladet Spiegel melder at Michael Schumachers alvorlige skiuhell kan ha blitt filmet av en tysk turist som befant seg i samme område.

Ifølge Spiegel filmet 35-åringen sin venninne med et mobilkamera et sted i løypene i Méribel som er rett ved ulykkesstedet. I bakgrunnen ses en skiløper som kjører i løssnøen mellom de preparerte løypene inntil han faller.

Mannen som filmet hendelsen, og som skal ha kontaktet Spiegel fredag, mener at dette åpenbart var Schumacher.

Spiegel melder at skiløperen som falt kjørte i «makelig tempo», i en hastighet på maksimalt 20 kilometer i timen. Det stemmer med uttalelser fra Schumachers manager Sabine Kehm, som basert på øyenvitneutsagn har sagt at Schumacher slett ikke kjørte uforsvarlig fort.

Mannen som filmet hendelsen med mobilkamera skal være beredt til å stille opptaket til rådighet for statsadvokaten i Albertville, som etterforsker uhellet.

Myndighetene skal også se på opptak fra et hjelmkamera som Schumachers familie har overlevert.

Schumacher, som sju ganger ble verdensmester i formel 1, har siden søndag 29. desember ligget i koma som følge av de livstruende hodeskadene han pådro seg i fallet. Ifølge Kehm er tilstanden kritisk, men stabil.

(NTB)