Mick Schumacher

Schumachers Ferrari-frieri

Mick Schumacher (22) ønsker å gå i farens fotspor og kjøre for Ferrari.

FERRARI: Mick Schumacher er allerede en del av Formel 1-sirkuset og er vil vise at han fortjener å kjøre for Ferrari. Foto: Andrej Isakovic/Patrick Hertzog/AFP
FERRARI: Mick Schumacher er allerede en del av Formel 1-sirkuset og er vil vise at han fortjener å kjøre for Ferrari. Foto: Andrej Isakovic/Patrick Hertzog/AFP Vis mer
Publisert

Sønnen Mick Schumacher har overtatt faren Michael Schumachers (52) rolle som Formel 1-fører denne sesongen. Nå håper 22-åringen at han kan kjøre for Ferrari i framtida.

Men har et godt stykke opp for å matche farens strålende prestasjoner og meritter. Pappa Schumacher tok sju VM-titler, fem av de på rad og hadde flest løpsseire (91) før han ble forbigått av superstjerna Lewis Hamilton i 2020.

Hele sesongen har det blitt snakket om at Mick Schumacher kan bli en framtidig Scuderia Ferrari-fører.

- Jeg vet hva jeg må ha med for å bevise at jeg klarer det. Derfor har de alltid et øye med det jeg gjør, og de har hjulpet meg på mange forskjellige måter, sier han i podkasten «In the Fast Lane».

- Kan gjenopptas i framtida

Schumacher har hatt en tøff sesong i feltets klart verste bil, men har likevel forlenget kontrakten med det amerikanske Formel 1-laget ut 2022-sesongen.

Faren Michael gjorde Ferrari til verdensmestere i 2000 - da hadde laget ventet på tittelen i 21 år.

- Med tanke på all historien som forbinder Ferrari og Schumacher, er det en veldig spesiell kombinasjon og forhåpentligvis noe som kan gjenopptas i framtida, sier 22-åringen.

Den nåværende Haas-føreren ligger helt nede på 19. plass i sammendraget, men kjører en klart svakere bil enn resten av feltet.

Det blir likevel ufattelig spennende å se om han kan nærme seg farens nivå.

Svake resultater

I et par år nå har sønnen Mick vært en del av Ferraris sjåførakademi.

- Jeg føler på stolthet og motivasjon. Jeg er glad for å være her, og jeg fornøyd med å ha brakt Schumacher-navnet tilbake til Formel 1, fortalte Schumacher før sesongen.

Det har ikke gått på skinner de siste åra for Ferrari-teamet og det trengs kanskje en ny Schumacher for å få fart på den gamle storheten igjen.

Totalt har de 15 førermesterskap og Michael Schumacher står alene med fem av de. Deres beste periode gjennom Formel 1-historien kom da Schumacher fant fem strake titler mellom 2000 og 2005.

Vi må helt tilbake til 2007 og Kimi Räikkönens storhetstid for å finne Ferraris siste Formel-triumf i mesterskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer