Schumachers fest-stafett

I går ble tredjemann Jenson Button druknet i champagne av F1-kongen Michael Schumacher etter sin første pallplassering. I dag er det sønnen Mick som skal feires hjemme i Tyskland.

- Nå skal jeg feire min sønns fødselsdag, for Mick blir fem år mandag, sa Michael Schumacher etter sin 72. Formel 1-seier i går morges europeisk tid.

- Og pappa har med den rette bursdagsgaven hjem.

Det ble mye dekkprat etter årets andre VM-runde i Kuala Lumpur. Og litt raseri. For gårsdagens toer Juan Pablo Montoya kom ikke i skikkelig feststemning før champagnen ble åpnet.

Ved målpassering følte han seg nemlig snytt for muligheten til å kjempe med Michael Schumacher om seieren. Fordi Schumis Ferrari-kompis Rubens Barrichello, ifølge colombianske Montoya, hadde sperret ham etter det siste depotstoppet 14 runder før mål.

Venner og fiender

- Jeg hadde større fart, men han stengte døra rett foran meg, sier Juan Pablo Montoya.

- Det var et skittent knep. Med en gang jeg byttet spor, byttet han også. Det var ingen vits å prøve engang - jeg måtte bare bestemme meg for å trygge andreplassen.

Juan Pablo Montoya og Rubens Barrichello er meget gode venner privat. Bak rattet er de sine arbeidsgivere nærmest. Og derfor bærer ikke Montoyas utskjelling av Barrichello så veldig langt. Det er bare sånn det er i denne bransjen.

Klasse for seg

Ferrari har vært i en klasse for seg denne sesongåpningen. Mye skyldes de nye Bridgestone-dekkene, som var praktfulle på det vanskelige underlaget i Malaysia.

- Forbedringen i forhold til i fjor var en viktig grunn til at vi vant, sier Michael Schumacher.

- De har gjort en veldig bra jobb med dekkene.

Dekkene avgjorde

I de første rundene etter dekkskift ved depotstoppene var Williams-bilen til Montoya raskere enn Schumachers. Det har også med dekkene å gjøre. Williams kjører på Michelin som var best for ett år siden.

I går var de best bare i noen få runder.

Montoya tok innpå Schumacher etter hvert stopp. Etter noen runder gikk klokka den andre veien. Hvilket bekrefter Schumachers skryt av de nye dekkene på Ferrari-bilene.

De holder lenger enn konkurrentenes.

Neste stopp Bahrain

Michael Schumacher har startet jakten på sin sjuende VM-tittel med to strake seirer. I sammendraget er han sju poeng for lagkameraten Barrichello, som ble nummer fire i går - nektet pallplassering av Englands topp tre-debutant Jenson Button. Og etter en stor bursdagsfeiring på hjemmebane reiser Michael Schumacher og F1-sirkuset videre til den splitter nye banen Bahrain. Der det neste løpet kjøres 4. april.

Nytt tøft løp

- Det står igjen 16 løp, og det blir en meget hard kamp om tittelen. Nå venter et nytt tøft løp i Bahrain. Og ingen vet hvordan det vil være der.

- Plutselig kan alt være endret, sier Michael Schumacher.

CHAMPAGNE-FEST: Formel 1-kongen Michael Schumacher var spandabel med champagnen etter seieren i Malaysia Grand Prix. Britiske Jenson Button (i midten) får et par magnumflasker over seg. Til venstre Juan Pablo Montoya fra Colombia, som tok andreplassen i løpet.