GLANSDAGENE: Corinna og Michael Schumacher feirer en av mange Formel 1-seirer med Ferrari-teamet. Foto: Bildbyrån
GLANSDAGENE: Corinna og Michael Schumacher feirer en av mange Formel 1-seirer med Ferrari-teamet. Foto: BildbyrånVis mer

Michael Schumachers tilstand etter ulykka

Schumachers kone i rørende brev: - Han nekter å gi opp

Corinna Schumacher åpner opp i et brev til den tyske musikeren Sascha Herchenbach.

Det har vært stille fra familien Schumacher etter Michael Schumachers ulykke i de franske alpene for snart fem år siden.

Formel 1-legenden var ute og kjørte «offpiste», falt, og slo hodet i en stein, og situasjonen rundt Schumachers helsetilstand er fortsatt ukjent for omverden.

Åpnet opp

Nå har vi fått et nytt innblikk i situasjonen av den tyske formel 1-legendens kone, Corinna Schumacher.

SKI-FERIE: Michael Schumacher sammen med kona Corinna i de italienske alpene i 2005. Foto: NTB Scanpix
SKI-FERIE: Michael Schumacher sammen med kona Corinna i de italienske alpene i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For første gang forteller hun om egne følelser etter tragedien:

- Jeg vil takke deg fra bunnen av mitt hjerte for gaven og de varme ordene. De kommer til å hjelpe oss gjennom denne tøffe tida. Det er deilig å få så mange gode hilsener og velmente ord. Det er til stor hjelp for familien, skriver Corinna i et brev til den tyske musikeren Sascha Herchenbach.

Det er musikeren selv som avslørte brevets innhold til det tyske magasinet Bunte, gjengitt blant annet hos danske BT.

- Vi vet alle at Michael er en fighter. Han nekter å gi opp, skriver Corinna videre.

Herchenbach forteller at han ble overrasket over svaret.

- Svaret jeg fikk var overveldende. Det var håndskrevet av Corinna, forklarer han i intervjuet med Bunte.

Hyllest fra sønnen

Familien har holdt kortene tett til brystet etter ulykka, og det er aldri kommer noen konkrete opplysninger om Schumachers helsetilstanden. All kontakt med media er det familiens manager, Sabine Kehm, som har hatt.

Schumachers sønn, Mick har fulgt i farens fotspor. Han kjører nå i en underklasse av Formel 1. Målet er å komme opp på det samme nivået som faren var.

Mick ble født midt under farens storhetstid, i 1999. Han har selvfølgelig fått med seg farens bragder. Tidligere i år hyllet han faren overfor BBC:

- Han har hatt stor påvirkning for at jeg driver med dette. Han var idolet mitt. Jeg prøver å lære av ham. Han har betydd alt for at jeg holder på med dette nå. Jeg er glad for det.

KOMA: Video viser Schumacher på ski i Madonna di Campigilo i Italia i 2006. Formel 1-legenden Michael Schumacher pådro seg ifølge flere medier hjerneblødning da han var utsatt for en skiulykke i de franske alpene. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer

Usikker tilstand

En stund etter ulykka kjempet Schumacher for livet. Han ble holdt i kunstig koma, og ble skrevet ut fra sykehuset først ni måneder etter ulykken.

Behandlingen måtte imidlertid fortsette, og det ble sagt at han sto foran «en lang og tøff kamp».

Ifølge Schumachers manager Sabine Kehm er det ikke utenkelig at det forblir slik i lang, lang tid.

Det fikk den tidligere lagkamerat og venn av Schumacher, brasilianske Rubens Barrichello, erfare tidligere i år. Et intervju med Globo fortalte Barrichello at han hadde forsøkt å treff vennen:

- Jeg har spurt om jeg kan få treffe ham, men svaret jeg fikk var at «det har ikke noe for seg, verken for deg eller Michael», sier han ifølge Mundo Deportivo.

Takker fansen

Schumacher har vært skjermet fra omverdenen siden skiulykka i romjula 2013. Ingen - bortsett fra den nærmeste familien og venner - har sett den tidligere Formel 1-stjerna.

I et intervju med Associated Press tidligere i år kom Schumachers manager Sabine Kehm med en ny beskjed til fansen.

- Det som kan sies er at familien virkelig verdsetter sympatien fra fansen. Folk må ha forståelse for at helsetilstanden ikke blir delt offentlig, sier Kehm.

Schumacher har de siste åra vært basert i familiens hjem i den lille sveitsiske byen Gland ved Genèvesjøen, helt sørvest i landet.

Der har han fått behandling siden september 2014.

I juni åpner en utstilling av Schumachers gamle effekter, med blant annet biler og hjelmer. Utstillingen skal være på den gamle flyplassen i Köln.

- Det er for å gi noe tilbake til fansen, sier Kehm.