Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Schumachers kone med kryptisk melding

Seks år siden ulykken søndag.

SKADD I ULYKKE: Michael Schumacher ble alvorlig skadd i en skiulykke for seks år siden. Siden har han ikke vært å se i offentligheten. Foto: AP/NTB Scanpix
SKADD I ULYKKE: Michael Schumacher ble alvorlig skadd i en skiulykke for seks år siden. Siden har han ikke vært å se i offentligheten. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer

Søndag er det altså seks år siden Formel 1-legenden Michael Schumacher falt mens han kjørte på ski i De franske alper og slo hodet.

Siden har svært få detaljer om Schumachers helsetilstand sluppet ut til offentligheten - før det i 2019 har kommet enkelte drypp.

Nå har kona Corinna kommet med det som av flere aviser, blant annet The Independent, omtaler som «kryptisk».

- Mange små steiner kan danne en stor mosaikk. Sammen er man sterkere - og akkurat slik kan styrken i KeepFighting oppmuntre andre, sier Corinna ifølge avisa.

SJELDENT INTERVJU: Få vet hvordan det gikk med Formel 1-legende Michael Schumacher etter at han var involvert i en skiulykke i 2013. Nå har familien publisert det som skal være et av de siste intervjuene han gjorde før ulykken. Video: NTB og michael-schumacher.de Vis mer

Fulle av håp

Ifølge The Independent vil det søndag lanseres en sosiale medier-kampanje ved navn «Keep Fighting Michael» - fortsett å kjempe, Michael - satt i gang av Schumachers fanklubb i Kerpen, Tyskland.

- Det er nå seks år siden ulykken skjedde. Det har vært seks år fulle av håp om at Michael en dag vil være å se i offentligheten igjen. Vi vet at Michael er i gode hender, at han får kjærlighet, sikkerhet og selvtillit. Michael er heldig som har en så sterk familie. Som fanklubb, vil vi gi all den støtte vi overhodet kan, sier lederen for fanklubben, Reiner Ferling, i en uttalelse.

I 2019 har det kommet uvanlig mye informasjon om tilstanden til tyskeren. Det bidrar til å skape håp om at sannheten en gang vil komme fram. Vi tar et tilbakeblikk på årets hendelser, og avslører hva de kan fortelle om Schumachers framtid.

Kona og barna blir konstant presset til å gi offentligheten mer informasjon, og i forbindelse med Formel 1-profilens bursdag, 3. januar, kom de med en etterlengtet uttalelse.

- Dere skal være trygge på at han er i de beste hender og at vi gjør alt som en menneskelig mulig for å hjelpe ham. Helsen hans er et sensitivt tema, og vi håper dere forstår at vi følger hans ønsker når vi holder den privat, fortalte de til sulteforede fans.

Kritiske til hemmelighold

Selv om familiens uttalelser av og til havner i media, er de som regel ribbet for informasjon. Det har fått flere til å reagere.

- Familien har en veldig streng kontroll på informasjonen om tilstanden hans og hvilke behandlinger han får. Det synes jeg er synd, sa Schumachers tidligere sjef i Ferrari, Nick Fry, tidligere i år.

Han mener familien også bør ta hensyn til de mange millionene av mennesker som bryr seg om Schumacher.

- Jeg synes at de bør fortelle hvordan det går, uansett om det er bra eller dårlig - og det går kanskje dårlig. For folk føler med han, og han står ikke i dette alene.

Ikke lenge etter raste tyskerens tidligere manager, Will Weber, mot Schumachers kone.

- Jeg vil vite hvordan han har det, holde ham i hånda eller kjenne på kinnet hans. Men jeg får ikke lov av Corinna, klaget han.

Kona blir sjelden lokket utpå for å uttale seg om ektemannen, men følte behovet for å slå tilbake mot de mange anklagene.

- Dere må forstå at vi bare følger Michaels ønsker om å holde noe så følsomt som hans helsetilstand hemmelig - som vi alltid har gjort, sa hun i november.