Schumachers kropp tåler ikke formel 1

Avlyser comebacket.

TESTET GAMLEBILEN: Michael Schumacher har avlyst comebacket, på grunn av helseproblemer. Foto: AP/Lorenzo Galassi
TESTET GAMLEBILEN: Michael Schumacher har avlyst comebacket, på grunn av helseproblemer. Foto: AP/Lorenzo GalassiVis mer

(Dagbladet.no): Michael Schumacher blir likevel ikke Felipe Massas erstatter i Ferrari-teamet.

Den sjudoble F1-mesteren skriver på sin hjemmeside i dag at kroppen hans ikke tåler trøkket i formel 1-bilen. Dermed er comebacket avlyst.

Årsaken er ikke at Schumacher er 40 år, men at han skadet seg i et en motorsykkelulykke i februar. Da pådro han seg brudd i nakke- og hodeområdet. Ettervirkningene sliter han fortsatt med.

- Jeg må innrømme at jeg fortsatt har vondt i nakken. Vi må få orden på det, fordi helsa mi har førsteprioritet. Dette er en klar avtale jeg har med Ferrari. Avtalen gjelder forresten også med min kone, sier Schumacher.

Det var planlagt at Schumacher skulle erstatte skadde Massa allerede i formel 1-løpet i Valencia 23. august. Massa fikk alvorlige hodeskader under løpet i Ungarn.

Schumacher la opp i 2006, men ble overtalt til å steppe inn for Massa. 31. juli testet han en 2007-Ferrari på Mugello-banen i Italia, og han planla allerede nye tester betalt fra egen lomme.

- Nakken min tåler ikke den ekstreme påkjenningen det er å kjøre formel 1. Jeg har prøvd alt jeg kan for å gjøre et midlertidig comeback mulig. Dessverre gikk det ikke, sier Schumacher.

Ferrari offentliggjorde i formiddag at det blir Luca Badoer som overtar Massas bil i Valencia. Italienske Badoer er en av Ferraris testførere.

NAKKETRØBBEL: Schumacher våger ikke bryte avtalen med sin kone. Foto: AFP/ANTONIO SCORZA
NAKKETRØBBEL: Schumacher våger ikke bryte avtalen med sin kone. Foto: AFP/ANTONIO SCORZA Vis mer