LITE GODT NYTT: Oppdateringene rundt Michael Schumacher, i hvert fall de man kan stole på, har vært få og sjelden positive. I helgen snakket manageren om tyskeren for første gang på lenge. Foto: NTB Scanpix/HARRY MELCHERT/dpa
LITE GODT NYTT: Oppdateringene rundt Michael Schumacher, i hvert fall de man kan stole på, har vært få og sjelden positive. I helgen snakket manageren om tyskeren for første gang på lenge. Foto: NTB Scanpix/HARRY MELCHERT/dpaVis mer

Schumachers manager med sjelden oppdatering: - Vi må dessverre akseptere det og lære å håndtere det

Mottok pris på vegne av formel 1-stjernen.

(Dagbladet): Michael Schumachers tilstand etter skiulykken i 2013 har vært gjenstand for massiv spekulasjon i internasjonale medier, ofte til familien og andres frustrasjon.

En av dem som har kritisert de mange som har uttalt seg uten å vite, er manager Sabine Kehm, som hele tiden har kommet med de offisielle meldingene om den tyske motorsportstjernen.

I helgen var imidlertid Kehm på podiet på vegne av Schumacher igjen, denne gangen for å motta en hederspris på en galla i tyske Nürburgring. Der antydet hun at verden ikke skal vente på noen snarlige forbedringer.

- Vi ville alle følt oss bedre om det var Michael selv som sto her og takket, og ikke jeg. Men det er dessverre umulig. Det må vi dessverre akseptere og lære oss å håndtere, sa manageren.

- Vi kan ikke selv forandre noe, men vi gjør alt vi kan. Michaels familie er veldig glade for at det igjen er idrettskarrieren hans som får anerkjennelse og er i rampelyset, sa Kehm, gjengitt av blant andre Berliner Zeitung og Expressen.

Rykter og overtramp Tida etter ulykka har vært preget av et sterkt ønske om å få informasjon om den tidligere Formel 1-gigantens tilstand. Et halvt år etter ulykka skal legejournalene hans ha blitt stjålet og forsøkt solgt.

Tyskeren lå i koma og er blitt skjermet fra offentligheten siden den skjebnesvangre turen. Det har gjort at flere medier har gått over streken i jakten på ny informasjon. 

Familien til Schumacher raste da et magasin hevdet at Schumacher kunne gå igjen. Det tyske kjendismagasinet Bunte påsto at tyskeren hadde blitt mye bedre. Med tittelen: «Han kan gå igjen», trykket avisa en artikkel med en anonym person som kilde.

Få framskritt I 2014 ble det påstått at Michael Schumacher kommuniserte med familien ved hjelp av øynene, og manager Sabine Kehm avslørte seinere selv at han hadde hatt ytterligere framgang.

- Vi kan med glede fortelle at han gjør framskritt. Men vi skal huske på at han ble rammet av alvorlige hodeskader, uttalte Kehm til den tyske storavisa Bild.

Siden den gang har det vært få troverdige meldinger om framskritt.

Reagerte på optimismen Morten Horn, overlege på nevrologisk avdeling på Oslo universitetssykehuset, reagerte på optimismen rundt Schumacher, og tok selv kontakt med Dagbladet i april i håp om skape et mer korrekt bilde og unngå falske forhåpninger hos norske fans og falske forventninger generelt om hva en tilstand som tyskerens innebærer.

Fremdeles skal Schumacher være i en vegetativ eller minimalt bevisst tilstand. Overfor Dagbladet forklarte Horn hva det kan innebære:

- Det er høyst usikkert hva Schumacher kan få med seg, tenke over og forstå det som blir vist og fortalt ham. Hans evne til å kommunisere utad er trolig høyst begrenset, sa Horn.

- Men det verste med det hele er jo at det er usikkert hvor mye han i det hele tatt har av evne til å tenke og føle.

Mick Schumacher og hans familie har selv hele tiden ønsket å unngå spørsmål om Michael Schumachers helsetilstand.

- Reglene er klare: Mick sier ingenting om sin far. Derfor spør jeg heller ikke, har Luca Baldisserri, som jobbet tett på Michael Schumacher i karrieren, tidligere sagt til Gazzetta dello Sport.

MOTTOK PRIS: Sabine Kehm uttaler seg på vegne av Schumacher og hans familie. Foto: NTB Scanpix/THOMAS FREY/dpa
MOTTOK PRIS: Sabine Kehm uttaler seg på vegne av Schumacher og hans familie. Foto: NTB Scanpix/THOMAS FREY/dpa Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.