Schumachers mesterstykke

Michael Schumachers kjøring under Ungarns Grand Prix i går var et mesterstykke som viste at tyskeren er den overlegent beste føreren i Formel 1. Ferrari verdsetter ham til rekordhøye 20 millioner kroner i ukelønn og vil helst at Schumacher forblir hos italienerne resten av livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gårsdagen på Hungaroring gjorde Formel 1-VM spennende igjen. Finnen Mika Häkkinen ledet den første halvdelen av løpet, men fikk tekniske problemer og endte til slutt med ett VM-poeng for 6. plass. «Schumi» er nå bare sju poeng bak Mika.

- Dette er som en drøm som jeg aldri trodde skulle gå i oppfyllelse, sa Schumacher på pressekonferansen etter løpet.

Han var så vidt i stand til å fatte hva han og Ferrari-teamet har prestert.

Utgangspunktet for Schumacher var nemlig like dårlig som i de fleste VM-løp tidligere denne sesongen. Han hadde tredje startposisjon, bak de to McLaren-bilene med Mika Häkkinen og David Coulthard.

I kvalfiseringen viste det seg igjen at Michael Schumacher kan være så god bak rattet som han bare vil, men det hjelper lite når McLaren er en bedre bil som går halvsekunder raskere per runde.

Formel 1-historie

I et desperat forsøk på å hente inn noe av McLarens forsprang, bestemte Ferrari seg for å kjøre med ekstremt harde dekk. Planen var også å gjøre bare ett drivstoff- og dekkskifte-stopp i det 305 kilometer lange løpet, mot McLarens to.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer