SOM FAR SÅ SØNN: Mick Schumacher går i farens fotspor og er nå blitt en del av Ferrari-akademiet. Samtidig vil han oppklare en misforståelse. Foto: Stephanie Lecocq / AP / NTB Scanpix
SOM FAR SÅ SØNN: Mick Schumacher går i farens fotspor og er nå blitt en del av Ferrari-akademiet. Samtidig vil han oppklare en misforståelse. Foto: Stephanie Lecocq / AP / NTB ScanpixVis mer

Michael Schumacher:

Schumachers sønn med appell: - Slett de bildene fra arkivet

Sønnen Mick går i faren Michaels fotspor. Nå kommer han med en bønn til verdens medier.

Det er nå mer enn fem år siden Michael Schumacher skadet seg stygt på skiferie i Alpene. Siden den gang har familien vært ekstremt private, og lite har blitt kjent om hvordan det står til med den tyske racing-legenden.

Likevel, og kanskje nettopp derfor, er interessen rundt den tidligere Formel 1-stjerna massiv. Hvert eneste lille rykte, og hver eneste lille uttalelse om hvordan det går med 50-åringen, blir nyhetsoppslag verden over. Det er noe Schumachers sønn, Mick, også har fått merke.

Derfor tok han i går til Twitter for å oppklare en aldri så liten misforståelse, og kom samtidig med en innstendig bønn til medier over hele verden.

- Slett de bildene

I ei melding, som ble publisert på både tysk og engelsk, skriver 19-åringen følgende:

«Disse bildene blir ofte brukt fordi de viser meg som barn sammen med min far. Bare for å gjøre det helt klart - disse bildene er ikke av meg, og de er heller ikke av Gina. Jeg beklager overfor personene på bildene. Jeg kan bare appellere til mediene om å slette de bildene fra arkivet.»

Gina er Michael Schumachers datter.

Appellen kom bare en dag etter at Mick Schumacher stilte opp i et lengre intervju med magasinet Auto. Dette ble gjengitt av medier over hele verden, og det er ikke utenkelig at det i denne sammenheng ble brukt noen av de overfornevnte bildene.

I intervjuet sa 19-åringen at han er stolt av sin far, og at han er lykkelig over at faren fremdeles blir beundret for sine meritter.

- Selv om det ofte er vanskelig, så er det som det er. Det er gode og dårlige stunder. Det er ikke dårlig å få så mye støtte fra så mange mennesker over hele verden. Det er jeg meget takknemlig for, sier han.

Akademiet

19-åringen har på mange måter selv gått i farens fotspor. Så sent som 19. januar i år ble det annonsert at han skal kjøre for Ferrari Driver Academy.

Dette er ungdomsakademiet til motorsportgiganten Ferrari. Det samme merket som faren kjørte for i en årrekke.

Selv sa Mick at det aldri var noen tvil om at det var dette han ville gjøre.

- Racing og gokart er ganske normalt i min familie, og jeg elsket å kjøre gokart med pappa. Det var gøy å dele det med ham. Jeg husker at han en dag spurte om dette ville være en hobby for meg, eller om jeg ønsket å gjøre det profesjonelt. Jeg sa til ham at jeg ønsket å gjøre det profesjonelt. Jeg har aldri villet noe annet.

Sjelden uttalelse

Også i forbindelse med at Schumacher i januar fylte 50, kom det en sjelden uttalelse fra familien der de betrygget fansen om at han blir tatt hånd om på best tenkelige måte.

- Dere skal være trygge på at han er i de beste hender og at vi gjør alt som er menneskelig mulig for å hjelpe ham. Helsen hans er et sensitivt tema, og vi håper dere forstår at vi følger hans ønsker når vi holder den privat. Samtidig vil vi takke dere for deres vennlighet og ønske dere et godt nytt år, skrev familien på Facebook.

På 50-årsdagen lanserte familien også en egen Michael Schumacher-app gjennom stiftelsen «Keep Fighting». Her kan man lære mer om motorsportstjernens liv i et virtuelt museum.

- Vi ønsker å huske og feire seierne hans, rekordene og jubelen, skrev familien.

Schumacher er tidenes mestvinnende Formel 1-sjåfør med sju VM-titler, hvorav fem kom som Ferrari-fører. Han vant 91 av de 306 løpene han stilte opp i og er fortsatt 18 seirer foran nummer to på listen, Lewis Hamilton. Han kjørte sitt siste Grand Prix-løp i 2012.

SJELDENT INTERVJU: Få vet hvordan det gikk med Formel 1-legende Michael Schumacher etter at han var involvert i en skiulykke i 2013. Nå har familien publisert det som skal være et av de siste intervjuene han gjorde før ulykken. Video: NTB og michael-schumacher.de Vis mer

Ulykka

Det var i desember 2013 at Michael Schumacher ble kritisk skadd etter en skiulykke i de franske alpene.

I flere måneder etter ulykken svevde tyskeren mellom liv og død, og eksperter kunne fortelle at dersom han våknet opp, ville det være med betydelig ikke-funksjonalitet i og med at Schumacher hadde ligget så lenge i koma.

Siden har 50-åringen vært totalt skjermet fra offentligheten, og få - utenom hans aller nærmeste familie - vet hvordan det går med ham i dag.

I juni 2014 ble det kjent at Schumacher ikke lenger lå i koma, og han ble flyttet fra Grenoble til et sykehus i Sveits. Ifølge nettstedet Mirror ble han deretter sendt hjem for å fortsette rehabiliteringen i familiens hjem ved Genèvesjøen.

Året etter sa en representant for familien at helsa til tyskeren hadde forbedret seg noe, men i 2016 uttalte advokaten til Schumacher derimot at klienten hans ikke kunne gå.