Schumachers våte hevn

Legenden Damon Hill hevdet før løpet i går at Michael Schumachers karriere går mot slutten fordi han er mett på suksess. Fullstendig overlegen svarte Schumi på tiltale med sin 60. karriereseier på en regntung Silverstone.

Dermed har Michael Schumacher (33) vunnet sju VM-seire av ti mulige denne sesongen, og hans femte strake sammenlagtseier synes sikker som en Volvo stasjonsvogn. Schumacher leder VM-sammendraget med hele 54 poeng foran Ferrari-kollega Rubens Barrichello. Vinner tyskeren neste VM-runde i Frankrike om to uker, er VM-tittelen allerede i boks.

- Vi føler oss ganske sikre på seier nå, men først skal løpet kjøres, sier Michael Schumacher.

Ingenting tyder på at tidenes mestvinnende Formel 1-fører og verdens best betalte idrettsmann er mett på suksess.

Historisk igjen

Årslønna, som i fjor var på svimlende 513 millioner kroner, er verdt å cashe inn i enda noen år. Hittil i karrieren har 33-åringen tjent over fire milliarder kroner.

Hver gang Schumi vinner et VM-løp, må nye kapitler føyes til Formel 1-historien. I går ble han historisk igjen med sin 107. pallplassering. Den førte til at han skjøv legenden Alain Prost en plass ned i resultatbøkene. At Schumachers 60. karriereseier kom i Storbritannias Grand Prix på den tradisjonsrike Silverstone-banen, var spesielt kjærkomment. Han har trøblet med å få det til i England, og gårsdagens Silverstone-seier var bare hans andre på elleve forsøk.

- Silverstone-publikummet har ikke fått mange sjanser til å feire med meg tidligere, så dette føles virkelig godt, sa Schumacher etter løpet.

For fjerde gangen på rad startet colombianeren Juan Pablo Montoya i beste startspor, men heller ikke i Silverstone klarte han å holde posisjonen til mål. Etter 16 runder begynte regnet å hølje ned og Schumacher, som hadde bedre veigrep, overtok føringen.

- Så lenge det var tørt, kunne jeg holde Michael fra livet, men da det ble vått, var han så mye raskere at jeg ikke hadde en sjanse, forteller Montoya, som også måtte se seg slått av Schumachers lagkamerat Rubens Barrichello.

Gir teamet æren

Barrichello sto for gårsdagens prestasjon på Silverstone-banen. Etter en håpløs start kjørte han seg opp fra siste- til andreplass i løpet av 19 runder.

Michael Schumacher gir Ferrari-teamet mye av æren for seieren. De fattet de rette dekkvalgene, både da regnet kom, og seinere da det tørket opp igjen.

- Dekkstrategien var et vanskelig valg. Selv visste jeg ikke hva vi skulle gjøre, så jeg er takknemlig for at Ross Brawn (Ferrari-direktøren) tok beslutningen som viste seg å være riktig. Vi har en fantastisk kombinasjon av god bil og gode dekk. Pakken er perfekt, skryter Schumacher.

Ferrari befestet sin stilling som det ledende teamet i Formel 1-sirkuset. Maktdemonstrasjonen på Silverstone var Ferraris tredje dobbeltseier denne sesongen. Langt fra alle mestret regnværet i Storbritannias Grand Prix. Hele ni førere måtte bryte på det såpeglatte føret.

GUTTA BAK MANNEN: Michael Schumacher skrøt stort at teamet sitt etter seieren i går. De rette valgene av dekk skulle vise seg å være avgjørende i løpet på Silverstone.