Michael Schumachers bil auksjonert bort

Schumachers vinnerbil ble auksjonert bort for 62 millioner

Ferrarien Michael Schumacher kjørte da han vant Formel 1 i 2001, er solgt på auksjon for 7,5 millioner dollar. Det er rekord for en moderne Formel 1-bil.

DYR BIL: Michael Schumachers Formel 1-bil fra 2001 ble auksjonert bort torsdag. Foto: REUTERS/Eduardo Munoz
DYR BIL: Michael Schumachers Formel 1-bil fra 2001 ble auksjonert bort torsdag. Foto: REUTERS/Eduardo Munoz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Schumacher ble verdensmester sju ganger, og det var på forhånd ventet at vinnerbilen fra 2001 – en Ferrari F2001 – kom til å gå under hammeren for mellom 4 og 5 millioner. Klenodiet utløste en heftig budrunde, som ikke var over før auksjonarius klubbet inn vinnerbudet på 7,5 millioner dollar. Salgssummen tilsvarer nesten 62 millioner kroner etter dagens kurs.

Ferrarien var en del av Sotheby's novembersalg av moderne kunst og samtidskunst. Ifølge auksjonshuset er det første gang en bil har vært inkludert i et kunstsalg. Selv om det kan diskuteres hvorvidt en Formel 1-bil er et kunstverk, sier Gregoire Billault i Sotheby's at bilen er «den aller beste racerbilen som noensinne er solgt på auksjon».

Ingen har så langt klart å slå Schumachers rekord på 91 seire i løpet av en karriere som altså inkluderte sju VM-titler. Den tyske F1-legenden har ligger i koma med alvorlige hodeskader siden han ble utsatt for en skiulykke i 2013.

(NTB)

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer