Schumi fortsatt optimistisk

Michael Schumacher har aldri hatt en dårligere start på en formel 1-sesong enn nå, men den regjerende mesteren er fortsatt optimistisk med tanke på resten av sesongen.

I 1992 kjørte Michael Schumacher sitt aller første løp fra sesongstart, og tok en fjerdeplass i Sør-Afrika Grand Prix som den gang var åpningsrunde.

Etter dette har han plukket mer poeng på de tre første rundene hver eneste sesong enn de to han nå står bokført med. En historisk dårlig start til tross, sju ganger verdensmester Schumacher lar seg ikke stresse.

Iallfall ikke utad.

– Vi har jobbet hardt med den nye bilen før helgens Bahrain, og nå må vi bare fortsette det arbeidet videre. Jeg ser iallfall fram til neste runde på Imola, sier Schumacher.

Ferrari bestemte seg for å ta i bruk den nye modellen F2005 til helgens runde, og Schumacher viste muskler da han sikret seg andre beste startspor. Han presset også lederen Fernando Alonso før bilen brøt sammen etter 12 runder.

– Det var skuffende å måtte bryte, men på den positive siden har alle gjort en fantastisk jobb med å få bilen startklar, og det var absolutt den riktige avgjørelsen å ta, sier Schumacher.

Renaults Alonso har strammet grepet om ledelsen i formel 1, og har etter to seire og en tredjeplass 26 poeng. Toyota-fører Jarno Trulli fra Italia er nummer to med 16 poeng, mens Alonsos italienske lagkamerat Giancarlo Fisichella følger med 10 poeng.

Michael Schumacher er faktisk sist av de som har fått poeng denne sesong med sine to fra Malaysia. Det holder til delt 13. plass.

– Bilen var helt fantastisk, og fra nå av tror jeg at vi kan være veldig konkurransedyktig, advarer tyskeren.

BRØT IGJEN: Michael Schumacher prøvde seg i ny bil og klarte ikke fullføre i Sør-Afrika. Foto: SCANPIX/AP
BRØT IGJEN: Michael Schumacher prøvde seg i ny bil og klarte ikke fullføre i Sør-Afrika. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Neste runde er San Marino Grand Prix 24. april.

(ANB)