Schumi medeier i norsk motorsenter

Kjøpte aksjer.

Sju ganger formel 1-verdensmester Michael Schumacher har kjøpt aksjer i Rudskogen Motorsenter.

Tyskeren har sikret seg fem prosent av aksjene i motorsenteret, takket være den norske formel 1-eksperten Harald Huysman.

- Michael er en god venn og jeg er svært takknemlig for å få ham som medaksjonær og for hans engasjement i forbindelse med de planene vi har, sier Huysman, som er hovedaksjonær i Rudskogen Motorsenter AS med 68,45 prosent av aksjene.

Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) er med sine 14 prosent nest største aksjonær, mens Schumacher nå er selskapets tredje største eier.

Rudskogen er planlagt utbygd slik at banen tilfredsstiller kravene for å bli en offisiell testbane for formel 1. Om utbyggingen blir en realitet, kan banen også benyttes til løp for samtlige klasser under formel 1, og til roadracing med motorsykler på EM-nivå.

Banedesigneren Hermann Tilke har utredet planer for Rudskogen. Tyskeren står blant annet bak formel 1-banene i Shanghai, Bahrain, Istanbul og Malaysia.

Totalt er den oppgarderingen som skal gjøres ved anlegget i Østfold kostnadsberegnet til om lag 75 millioner kroner. Utbyggingen er planlagt gjennomført i to-tre faser, og man håper å komme i gang med fase 1 i løpet av 2006. Rudskogen har også søkt Kultur- og kirkedepartementet om midler.

(ANB)

NORGESVENN: Michael Schumacher har investert i Rudskogen.