Schumi nervøs før Australia GP

Michael Schumacher må takle en rekke nye regler når Formel 1-sesongen starter i Australia fredag.

Foran VM-starten i Melbourne er tyskeren er nervøs selv etter fem VM-titler og 12 år som formel 1-fører.

- Jeg er alltid nervøs før et løp, spesielt i begynnelsen av sesongen. Jeg føler det som en blanding av tilfredshet og nervøsitet nede i magen, sier Michael Schumacher til

Ferraris nettsted

.

- Etter det harde arbeidet i vinter og testene den siste tiden, er det ikke noe å bekymre seg for. Men uansett; Å gi deg selv en følelse av kontroll og sikkerhet, er det første skrittet i gal retning.

Schumacher kommer nå til Albert Park for å vinne der for fjerde gang på rad. Han og de andre førerne må forholde seg til flere nyvinninger denne sesongen.

Dette er de mest interessante:

 • 1: To kvalifiseringsomganger (fredag og lørdag). De siste fredag kjører først lørdag. Lørdagens kvalifisering legger grunnlaget for startposisjonene i løpet.
 • 2: Poengsystemet er forandret for å øke spenningen i sammendraget: De åtte beste i hvert løp får poeng (10-8-6-5-4-3-2-1). Forrige sesong ble denne skalaen brukt: 10-6-4-3-2-1.
 • 3: Stallordre er ulovlig. Ved flere anledninger tidligere har førsteførere fått seieren i gave av en lagkamerat.
 • 4: Hvert lag får benytte to typer hjulgummi til tørt vær (tidligere var bare ett lov). For vått underlag er det fortsatt bare mulighet til å benytte en type.
 • 5: Man får ikke fylle på drivstoff mellom siste kvalkjøring og løpet.

  - Vi får se effektene av dette allerede i Australia. Jeg innser at vi må forbedre sporten som et show for å dra til oss flere sponsorer, sier Schumacher.

  Kollega David Coulthard (McLaren) ser for seg taktisk kvalkjøring på linje med hva som er skjedd i alpinsporten denne vinteren.

  - Faktum er at det noen steder, som i Monaco, vil være en fordel å starte sist i lørdagens kvalifisering. Dette fordi underlaget blir raskere jo flere biler som har vært ute.

  (NTB)

<B>VERDENSMESTER:</B> Michael Schumacher må gjennom to kvalifiseringsdager når Melbourne GP starter fredag.