Schumi ødelegger spenningen

Tyskeren er utilnærmelig i formel 1. I dag vant han sesongens femte strake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Michael Schumacher feiret sitt 200. Grand Prix-løp med den 75. seieren. I år har han vunnet fem av fem og ødelagt spenningen i VM. Det var også den suverene tyskerens fjerde strake seier i Barcelona, der han har vunnet seks ganger til sammen. 108 000 tilskuere på Catalunya-banen fikk se enda en oppvisning fra Schumacher.

Schumacher er ikke bare den beste føreren, han har også den beste bilen og vanligvis den beste strategien. Bare et alvorlig uhell kan hindre ham i å ta sin sjuende VM-tittel. I dag seiret han foran sin Ferrari-kollega Rubens Barrichello og Renault-duoen Jarno Trulli og Fernando Alonso.

I VM-sammendraget har Schumacher full pott med 50 poeng. Han er 18 poeng foran Barrichello og 26 foran Jenson Button som ble nummer åtte i dag og tok ett VM-poeng.

Trulli fikk en kjempestart og avanserte fra fjerde- til førsteplass i løpet av et par sekunder. Han holdt posisjonen i ti runder, men da måtte han i depot, og Schumacher overtok ledelsen.

Schumacher la inn sin første drivstoffylling en runde senere, kjørte ut på banen igjen rett foran Trulli og ga aldri fra seg ledelsen. Etter 66 runder var han klart foran de andre, og han kunne vinke til fansen på den siste runden.

Barrichello kjørte i mål 13,2 sekunder bak lagkameraten, til Ferraris tredje dobbeltseier på fem løp i år.

Med seier i årets fem første løp har Michael Schumacher tangert rekorden til Nigel Mansell fra 1992. I Monaco 23. mai kan han sette enda en rekord.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer