Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Schumi og Alonso likt i VM

- Et lite mirakel, sier Schumacher etter seieren i Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael Schumacher kjørte strålende og vant Kinas Grand Prix i formel 1 i dag morges. Fernando Alonso knep andreplassen. Dermed står de to helt likt før de to siste rundene.

Schumacher startet i sjette startspor og kjørte seg kraftig opp på den våte banen. Utover i løpet tørket banen mer og mer opp, og tyskeren var av de første til å skifte fra regn- til tørrværsdekk.

Fernando Alonso, som startet i første startspor, valgte å beholde regndekkene ved første pitstop. Det tapte han trolig seieren på. I flere runder tapte han enormt mye til Schuimacher, som kjørte på tørrværsdekk.

Ved den andre pitstopen rotet mekanikerne det til da de skulle feste på høyre bakhjul og spanjolen brukte hele 19 sekunder i depoet – 10 sekunder mer enn vanlig.

– Et lite mirakel

Dermed var bordet dekket for Schumacher som kjørte inn til sin 91. seier i karrieren og den femte seieren på de sju siste løpene.

– Det er et lite mirakel at jeg vant i dag. Vi valgte riktig tidspunkt å skifte til tørrværsdekk på, heldigvis hadde jeg fått stort nok forsprang da de andre gjorde det samme, sier en tydelig fornøyd Schumacher.

Ferrari er kjent for å være best på strategi og det viste seg å holde stand også denne gang.

IKKE LIKE BLIDE: Fernando Alonso forsøker å kvele en geip, mens Michael Schumacher er nær ved å lette på podiet. Foto: EPA/Scanpix
IKKE LIKE BLIDE: Fernando Alonso forsøker å kvele en geip, mens Michael Schumacher er nær ved å lette på podiet. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Alonso vedkjenner at rundene etter det første pitstopet nok var utslagsgivende for seieren.

– Jeg hadde ni eller ti runder der jeg var langt unna rundetidene jeg ønsket. Det var nok der jeg tapte løpet, sier han.

Utliknet ledelsen 

Etter det andre pitstopet lå spanjolen hele 53 sekunder bak tyskeren. Men på de 18 siste rundene tok han kraftig innpå. Til slutt skilte det kun 3 sekunder mellom de to stjernene.

Med Schumachers seier er det nå helt likt mellom de to formel 1-stjernene. Begge står med 116 poeng før de to siste løpene i henholdsvis Japan og Brasil.

De to er i en klasse for seg og ligger hele 53 poeng foran Alonsos lagkamerat i Renault, Giancarlo Fisichella på tredjeplass.

Fisichella tok tredjeplassen i Kina foran Jenson Button i Honda og Pedro de la Rosa i McLaren-Mercedes.

(ANB)

• Din mening: Hvem vinner formel 1-VM?

UAVGJORT: To VM-runder gjenstår, og Michael Schumacher og Fernando Alonso ligger helt likt på toppen av poenglista.