Schumi raskest på trening

Viste styrke i Bahrain.

Sju ganger verdensmester Michael Schumacher er revansjesugen etter å ha mistet tittelen i fjor, og viste styrke under fredagens trening til Bahrain Grand Prix.

Ferrari-føreren opplevde en solid nedtur forrige sesong, da han kun vant ett løp. Det var USA Grand Prix, løpet hvor det bare stilte seks biler til start på grunn av dekktrøbbel.

Nå ser det ut til at Ferrari og tyskeren er tilbake helt i toppen.

«Schumi» fornøyd

Under fredagens trening foran formel 1-åpningen i Bahrain var Schumacher raskest av de som skal kjøre løpet. 37-åringen ble klokket inn til 1.31,751, drøye fire tiendedeler foran lagkameraten Felipe Massa.

- Om vi sammenligner med de andre teamene tror jeg at vi er ganske konkurransedyktig. Men for å se om vi kan kjempe helt i toppen må vi vente til alle kjører med lite bensin og nye dekk, sa han etter treningskjøringen.

«Schumi» måtte se seg slått av Honda-fører Anthony Davidson. Men engelskmannen er kun testfører, og får ikke kjøret selve løpet. Davidson var drøye fire tiendedeler raskere enn Schumacher fredag.

McLaren med problemer

KOMMER HAN TILBAKE? Michael Schumacher var raskest av de som skal kjøre på søndag, under fredagens trening. Foto: EPA
KOMMER HAN TILBAKE? Michael Schumacher var raskest av de som skal kjøre på søndag, under fredagens trening. Foto: EPA Vis mer

Regjerende mester Fernando Alonso var tredje raskest av løpskjørerne, og noterte seg for 1.32,538. Altså nærmere sekundet bak Schumacher.

- Bilen føles som den gjorde under testingen i vinter. Den er lettkjørt, og jeg er ganske fornøyd med situasjonen, sa tidendes yngste verdensmester i formel 1.

Kimi Räikkönen var den raskeste føreren sist sesong, og vant sju løp. Men problemet til McLaren-teamet var at bilen brøt sammen altfor ofte. Det skjedde også under fredagens trening. Den finske føreren rakk å notere seg for 1.33,388 under den første treingen, hvor han var raskest av løpsførerne. Men så streiket bilen.

- Jeg måtte stoppe på banen grunnet elektriske problemer, sa Räikkönen.

Nytt format

Den største overraskelsen fredag var at det nyetablerte teamet Toro Rossa var fjerde raskest med italienske Vitantonio Liuzzi bak rattet. Deretter fulgte italienske Giancarlo Fisichella i Renault og Jenson Button i Honda.

Lørdag er det kvalifisering, som vil kjørs i et helt nytt format. Det første kvarteret slåes de seks svakeste ut, før seks nye slåes ut i det neste kvarteret. De vil utgjøre plassene 11 til 22.

Deretter kjøres det 20 minutters kvalifisering som utgjør de ti siste startposisjonene.

Helgas Bahrain Grand Prix vises direkte på SportN (lørdagens kvalik) og TV3 (søndagens løp). Fernando Alonso vant fjorårets Bahrain Grand Prix. (ANB)