Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Schumi-seier i ny bil

Michael Schumacher ga Ferraris nye bil en drømmestart.

Etter seieren på Katalonia-banen søndag har «Schumi» for alvor startet jakten på en ny VM-tittel.

Det ble en kaotisk start på VM-runden i Barcelona. McLarens VM-leder Kimi Räikkönen kjørte rett inn i Antonio Pizzonia, som ikke hadde fått skikkelig fart på bilen.

Dermed fikk Michael Schumacher en gyllen sjanse til å ta innpå lederen i VM-sammendraget. Den tok han godt vare på, og det er nå bare fire poeng som skiller ham fra Kimi Räikkönen.

- Denne nye bilen er noe helt spesielt. Jeg er forelsket. Med den gamle bilen ville vi vært sjanseløse i dag, sa Michael Schumacher etter løpet.

Schumi vant også VM-runden i San Marino for to uker siden og står nå med 66 seirer i karrieren. Det var hans femte seier i Barcelona.

Den lokale helten Fernando «Magic» Alonso kjørte inn til 2. plass i søndagens VM-runde, mens Schumachers teamkollega Rubens Barrichello endte på 3. plass. BMWs to førere, Juan Pablo Montoya og Ralf Schumacher, havnet på henholdsvis 4. og 5. plass.

Ikke uslåelig

For Antonio Pizzonia kan den dramatiske starten på søndagens VM-runde bety slutten. Jaguar-føreren har slitt med å tilfredsstille sjefene i teamet, og har tidligere fått beskjed om at østerrikske Alexander Wurz ligger an til å ta over plassen hans.

Michael Schumacher er i en helt annen situasjon, selv om han også har hatt en litt trøblete start på årets sesong. Seieren søndag var hans annen denne sesongen, men den første i den nye Ferrari-bilen.

Det har vært knyttet stor spenning til den nye bilen, og mange av konkurrentene har fryktet at bilbyttet skal gjøre ham utilnærmelig slik han var i fjor. Selv om han vant søndag, beviste han på ingen måte at han er uslåelig. Det var 5,7 sekunder som skilte Schumacher og Alonso.

(NTB-DPA)

TIL TOPPS:</B> - Med den gamle bilen ville vi vært sjanseløse i dag, sa Michael Schumacher etter løpet. Foto: AFP/Scanpix
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media