«Schumi»-seier øker Thors sjanser

- Stor fordel for spurtlagene, sier han.

Med Stefan Schumacher i gul ledertrøye øker sjansene betraktelig for at Thor Hushovd skal vinne flere etapper i Tour de France.

Gerolsteiner-rytteren vant tirsdagens tempoetappe over 29,5 km i Cholet i utklassingsstil. 18 sekunder skilte ned til Kim Kirchen og David Millar. Dermed rappet tyskeren også den gule ledertrøya fra franskmannen Romain Feillu.

- Gerolsteiner vil sannsynligvis forsøke å forsvare ledertrøya lengst mulig, og det er en stor fordel for spurtlagene. Jeg ser for meg at det går tre, fire mann i brudd som Gerolsteiner vil holde kontroll på, så overlater de scenen til spurtlagene mot slutten av etappen, illustrerer Hushovd overfor NTB.

Mandag satt sammenlagtfavoritt Alessandro Valverde i gult og med brennende ønske om å gi fra seg ledertrøya. For Caisse d\'\'Epargne ville det vært umenneskelig å forsvare ledertrøya i nesten tre uker.Onsdag kommer siste etappe egnet for sprinterne før inngangen til Sentralmassivet.

Ny sykkel

Hushovd gjennomførte tirsdagens tempo på flunkende ny sykkel fra Look. Nærmere 5 millioner kroner skal være lagt ned i utviklingen. En helt ny, helstøpt kompaktkrank er en av nyvinningene på sykkelen, som er laget spesielt for OL i Beijing.

Hushovd skal ikke sykle temporittet i OL.

Ifølge produsenten skal den gi 7 prosent mindre luftmotstand enn forrige modell, og sykkelen er støpt i en ny karbonsammensetning for å minske vekten og gjøre rammen stivere.

TOK DET MED RO I DAG: Thor Hushovd kommer til mål under Tempoetappen i Tour de France i Cholet tirsdag ettermiddag. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
TOK DET MED RO I DAG: Thor Hushovd kommer til mål under Tempoetappen i Tour de France i Cholet tirsdag ettermiddag. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Testet temposykkelen

Hushovd testet temposykkelen for første gang i rittsammenheng. Tidligere har han bare noen få treningsøkter på den.

- Jeg lå på rundt 80 prosent av maksimalt og tok det forholdsvis med ro, men det gikk fort likevel. Sykkelen er fantastisk bra, skrøt Hushovd etter 116.-plassen.

Han endte 3.36 minutter bak Stefan Schumacher.

Kim Kirchen økte forspranget til 17 poeng i kampen om den grønne poengtrøyen etter annenplassen på tempoen.

Kurt Asle Arvesen ble nummer 151 - 4.24 bak vinneren. Onsdagens etappe går over 232 km fra Cholet til Châteauroux.

(NTB)

\';?>

«Schumi»-seier øker Thors sjanser