ETTERTRAKTET: Bayern og Schalke møttes søndag. Nå håper Bayern-stjerne at klubben henter Manuel Neuer (venstre) Foto: EPA/ANDREAS GEBERT
ETTERTRAKTET: Bayern og Schalke møttes søndag. Nå håper Bayern-stjerne at klubben henter Manuel Neuer (venstre) Foto: EPA/ANDREAS GEBERTVis mer

Schweinsteiger ber Bayern hente Manuel Neuer

Håper klubben vil gjøre hva som helst.

Bayern München-stjernen Bastian Schweinsteiger ber klubben gjøre alt for å hente Schalkes eminente målvakt Manuel Neuer.

25-åringen har kontrakt med Schalke til 2012, men har gitt beskjed om at han ikke ønsker å bli i Gelsenkirchen. Bayern har ikke lagt skjul på at de ønsker å sikre seg den tyske landslagsmålvaktens tjenester allerede til kommende sesong. Senest i mesterligasemifinalen mot Manchester United imponerte Neuer. United er også koblet til Neuer, men målvakten sier han ønsker å fortsette karrieren i tysk fotball også etter at han forlater Schalke. Trolig må Bayern betale 20 millioner euro for å hente Neuer i sommer.

- Dersom du kan kjøpe Neuer, som ikke bare er verdens beste keeper, men også tysk landslagsmålvakt, så må du bare gjøre det. Dersom du kan styrke en lagdel slik at ingen andre lag har et bedre alternativ, så må du bare gjøre det. Personlig håper jeg klubben klarer å sikre seg ham, sier Schweinsteiger til Die Welt.

Bayern München-fansen er litt todelt i synet på Neuer. Alle er enig i at målvakten er god, men enkelte supportere ønsker ikke å hente en målvakt fra rivalen Schalke. «No Neuer», sto det på plakater inne på Allianz Arena i helgen.

- Jeg tror du alltid vil ha noen gamledagse fans som er opptatt av tidligere rivalisering, sier Schweinsteiger som mener Neuer vil passe godt inn i den seiersvante sørtyske klubben.

Neuer måtte se at Schalke tapte 1-4 mot nettopp Bayern i en bortekamp i den tyske serien lørdag.

(NTB)

VIL HA NY KEEPER: Bastian Schweinsteiger vil ha Neuer til Bayern Foto: AFP PHOTO/ DANIEL ROLAND
VIL HA NY KEEPER: Bastian Schweinsteiger vil ha Neuer til Bayern Foto: AFP PHOTO/ DANIEL ROLAND Vis mer