KNUSTE ARGENTINA: Her feirer Bastian Schweinsteiger seieren mot Carlos Tevez og Argentina i kvartfinalen i VM. Foto: EPA/HELMUT FOHRINGER
KNUSTE ARGENTINA: Her feirer Bastian Schweinsteiger seieren mot Carlos Tevez og Argentina i kvartfinalen i VM. Foto: EPA/HELMUT FOHRINGERVis mer

- Schweinsteiger er VMs beste spiller

Beckenbauer er imponert.

|||Franz Beckenbauer er dypt imponert over Bastian Schweinsteigers spill i VM og mener han er turneringens beste spiller.

«Der Kaiser» går også sterkt inn for at Joachim Löw må fortsette i jobben som tysk landslagssjef.

- Han var modig nok til å gå mange unge spillere en sjanse. Dette laget bærer hans håndskrift, og det vil være flott om han fortsetter, sa Beckenbauer mandag.

Löws framtid bestemmes først etter VM.

Beckenbauer er unik i VM-historien i og med at han har vunnet VM som spiller (lagkaptein i 1974) og landslagssjef (1990), samt vært leder for organisasjonskomiteen (2006).

Beckenbauer er overrasket over hvor godt Tyskland har spilt i Sør-Afrika.

- Vi har ventet 20 år på å få se et så velspillende tysk landslag, sa Beckenbauer og sammenlignet med sitt eget seierslag i 1990.

- Det er fantastisk å se på dette laget. Alle vil ha ballen, alle beveger seg. Og når vi ser på alle de fem kampene samlet, er Bastian Schweinsteiger turneringens beste spiller.

Beckenbauer drømmer om en finale mot Nederland søndag.

(NTB-DPA)

FAVORITTEN: Franz Beckenbauer fikk seg en prat med Schweinsteiger før VM startet. Foto: AFP/ TOBIAS KUBERSKI
FAVORITTEN: Franz Beckenbauer fikk seg en prat med Schweinsteiger før VM startet. Foto: AFP/ TOBIAS KUBERSKI Vis mer