SJEKK: Bastian Schweinsteiger ble i helgen fløyet til sykehus i helikopter, men Tysklands lagledelse insisterer på at det bare var for en rutinesjekk.
Foto: AP Photo / Matthias Schrader / NTB Scanpix
SJEKK: Bastian Schweinsteiger ble i helgen fløyet til sykehus i helikopter, men Tysklands lagledelse insisterer på at det bare var for en rutinesjekk. Foto: AP Photo / Matthias Schrader / NTB ScanpixVis mer

Schweinsteiger fløyet til sykehus

Landslagsledelsen hevder det var for rutinesjekk.

Bastian Schweinsteiger ble i helgen fløyet til sykehus i helikopter, men Tysklands lagledelse insisterer på at det bare var for en rutinesjekk.

Sykehuset i Eunopolis er bare seks mil unna Tysklands VM-base nær Porto Seguro, men tyskerne foretrakk helikopter på grunn av de dårlige veiene i området.

Et brasiliansk nettsted meldte først at Schweinsteiger måtte til sykehus for behandling etter å ha fått en smell på trening, men Tysklands fotballforbund opplyste at han skulle gjennom en rutinemessig MR-undersøkelse av kneet.

Schweinsteiger har slitt med senebetennelse i venstre kne etter den tyske cupfinalen i mai.

En talsmann for det tyske forbundet sa at undersøkelsen er del av FIFAs program for å kartlegge spillernes skadesituasjon av forsikringshensyn.

Årsaken er at FIFA må betale erstatning til klubbene når spillere pådrar seg skader under VM. Det er derfor viktig å ha oversikt over gamle skader.

Schweinsteiger ventes å spille Tysklands kamp mot Portugal mandag.

(NTB)