RESPEKTLØSE: Tysklands playmaker, Bastian Schweinsteiger går knallhardt inn i en duell med argentinas Jonas Gutierrez. Foto: AFP PHOTO DDP /  TORSTEN SILZ
RESPEKTLØSE: Tysklands playmaker, Bastian Schweinsteiger går knallhardt inn i en duell med argentinas Jonas Gutierrez. Foto: AFP PHOTO DDP / TORSTEN SILZVis mer

Schweinsteiger kaller Argentina «respektløse»

- Det er mentaliteten deres.

|||(Dagbladet): På lørdag barker Argentina sammen med Tyskland i den første kvartfinalen i VM.

I VM for fire år siden slo Tyskland ut Argentina på straffespark på samme stadiet i turneringen. En straffesparkkonkurranse som best huskes for Jens Lehmanns «jukselapp».

Etter kampen brøt det ut stygge scener hvor begge lags spillere og trenere langet ut mot hverandre. Bastian Schweinsteiger hadde da som nå hatt et meget godt mesterskap, og han husker tumultene etter kampen godt.

- Straffesparkene er fremdeles friskt i minnet, men det som virkelig tynger hjernen er det som skjedde etter kampen, sier Scweinsteiger til nyhetsbyrået AP.

ARGENTINAS STØRSTE STJERNER: Schewinsteiger mener Tyskland må utrede en slagplan for å stoppe Lionel Messi. Foto: AFP PHOTO / DANIEL GARCIA
ARGENTINAS STØRSTE STJERNER: Schewinsteiger mener Tyskland må utrede en slagplan for å stoppe Lionel Messi. Foto: AFP PHOTO / DANIEL GARCIA Vis mer

Bastian Schweinsteiger ber tyskerne og dommerne i lørdagens kamp om å være oppmerksomme på den argentinsk mentaliteten som han kaller «respektløs».

- Vi må forholde oss rolig og ikke bli provosert. Jeg håper dommeren vil være veldig våken for oppførselen deres. En så det i pausen i  Mexico-kampen. Skropsspråket og gestikuleringen, måten de prøver å påvirke dommeren, de har ingen respekt. Det er mentaliteten deres, og vi må bare forholde oss til det, sier Schweinsteiger.

Verdens beste spiller, Lionel Messi, er Argentinas største stjerne - bortsett fra Diego Maradona. Schweinsteiger mener Tyskland må spille opp mot sitt beste for å stoppe ham.

- Andre lag har klart det. Han har ikke scoret enda, og vi vil gjerne at det fortsetter slik. Vi skal finne den rette slagplanen for å skade Argentina, men vi er klar over hvor sterke de er og vi har ikke råd til å gjøre noen feil.