OVER OG UT: Bastian Schweinsteiger og Tyskland kom ikke lenger enn til semifinalen i EM. Foto: NTB Scanpix
OVER OG UT: Bastian Schweinsteiger og Tyskland kom ikke lenger enn til semifinalen i EM. Foto: NTB ScanpixVis mer

Schweinsteiger med åpent brev til tyskerne etter handsen

- Med ett ord: Synd. 

PARIS (Dagbladet): - Weini, lyder overskriften på førstesida av den tyske storavisa Bild i dag. Tittelen er ledsaget av et bilde av «Schweini» - og sånn sett blir Bastian Schweinsteiger (31) et ansikt på EM-nedturen.

NEDTUR: En skuffet Bastian Schweinsteiger pryder førstesida av Bild fredag. - Tårer, lyder budskapet.
NEDTUR: En skuffet Bastian Schweinsteiger pryder førstesida av Bild fredag. - Tårer, lyder budskapet. Vis mer

Frankrike ble for sterke i semifinalen. Schweinsteiger handset rett før pause og var delaktig i 1-0-scoringen til Antoine Griezmann. Samme mann var frampå i det 72. minutt og ga Frankrike 2-0-seieren.

Kaptein Schweinsteiger har i dag skrevet et åpent brev til tyskerne, publisert på Facebook-sida til det tyske fotballforbundet DFB. Der beklager han EM-exiten og det faktum at Die Mannschaft knuste noen millioner finaledrømmer.

- Kjære, fans. Med ett ord: Synd. Drømmen vår ble ikke oppfylt, skriver midtbaneprofilen.

Han fortsetter:

- Vi er ikke i finalen, og klarte ikke å følge opp det som skjedde i Rio (VM-gull) med en ny, magisk kveld. Mot Frankrike gikk vi glipp av noe viktig - den nødvendige flaksen. Men jeg er fremdeles stolt av hva vi har oppnådd.

Manglet målscorer

Schweinsteiger kan naturligvis få skylda for straffesparket. Men omkvedet i Tyskland er at laget manglet en farlig målscorer i EM - en som kunne herje der framme.

Heller ikke denne gang klarte laget å få i gang Bayern Münchens goalgetter, Thomas Müller, i EM.

I VM-sluttspillet har han ti mål på 13 kamper. I EM-sluttspillet står han utrolig nok uten mål overhodet. Et bildet på forbannelsen var bommen i straffekonken mot Italia. Det skulle liksom ikke gå, uansett.

Framtida til Schweinsteiger på landslaget er uviss. Heller ikke trener Joachim Löw ville på pressekonferansen i natt svare på om han fortsetter.

Men det tyske fotballforbundet gir mannen - som også er blitt kjent for diverse unoter - full støtte.

Vil bli glad

- Det er ingenting å spekulere i. Joachim Löw vil få noen dager med ro til å tenke seg om, sier fotballpresident Reinhard Grindel til DFBs hjemmeside.

SKUFFET: Tyskland klarte ikke å gjenta bedriften fra VM-sluttspillet i 2014. Det endte med tittelen verdensmester. Foto: NTB Scanpix
SKUFFET: Tyskland klarte ikke å gjenta bedriften fra VM-sluttspillet i 2014. Det endte med tittelen verdensmester. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Personlig vil jeg være veldig glad hvis han blir med oss på den videre reisen med å forsvare VM-gullet i Russland i 2018.

Spilleren som har framstått som en maskot i mesterskapet, Lukas Podolski, bekrefter at han fortsetter.

Norge møter Tyskland i den første kampen i VM-kvalifiseringen 4. september. Spørsmålet er om en skadeskutt stornasjon er en fordel for Per-Mathias Høgmo og hans menn eller ikke.

I det åpne brevet takker Schweinsteiger supporterne og vertskapet i Frankrike.

- På vegne av laget tar jeg av meg hatten. Dere har vært noen strålende verter, skriver han.