SKADET: Lukas Podolski og Bastian Schweinsteiger er bare noen av spillerne som er ute med skade for Tyskland mot Frankrike, onsdag. Foto: AFP Photo / Christof Stache / Scanpix
SKADET: Lukas Podolski og Bastian Schweinsteiger er bare noen av spillerne som er ute med skade for Tyskland mot Frankrike, onsdag. Foto: AFP Photo / Christof Stache / ScanpixVis mer

Schweinsteiger, Podolski Mertesacker, Götze og Lahm

Stjerneforfall for Tyskland.

En rekke stjerner er ute med skader, men Tyskland regnes som favoritter i onsdagens superduell mot Frankrike i Bremen.

Tyskland har de siste årene slått Brasil, Argentina, Nederland og England. I EM-kvalifiseringen suste landet gjennom med ti seirer, mens Frankrike bare vant sin gruppe med ett poeng.

- Resultatet mot Frankrike vil enten gi oss et ytterligere løft eller stjele selvtillit. Men slik dette laget har utviklet seg siden 2010 så er jeg avslappet, sier tyskernes landslagssjef Joachim Löw.

Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski, Per Mertesacker, Mario Götze og kaptein Philipp Lahm mangler denne gangen. Det gir rom for stjerneskudd som Marco Reus og Andre Schürrle å glitre på den internasjonale arena.

Uten Lahm blir trolig angriperen Miroslav Klose kaptein. 33-åringen mangler bare fem landslagsmål for å tangere Gerd Müllers tyske landslagsrekord fra 1970-tallet. Nå 66 år gamle Müller scoret hele 68 ganger for Vest-Tyskland.

For Frankrike mangler Karim Benzema og Loic Remy, mens Tottenham-spissen Louis Saha overraskende har fått en ny sjanse på landslaget. Tyskland har ikke slått Frankrike siden 1987, men er klare favoritter denne gangen.

- Det er viktig i idrett å spille mot de beste for å få framgang. Det er det som er spennende med denne kampen. Hva har vi å tape? Alle forventer at vi skal tape. Det gir oss bare ekstra motivasjon, sier den franske landslagssjefen Laurent Blanc.

Tyskland er i EM-gruppe med Danmark, Portugal og Nederland. Frankrike på sin side møter Ukraina, Sverige og England.

(NTB)