SKAPTE BØLGER:  Bastian Schweinsteiger og kjæresten Sarah Brandner feirer VM-gullet med Tyskland. Da Schweinsteiger kom tilbake til München, svingte festen seg til nye høyder. Det som kom ut, var ikke heldig. Nå beklager midtbanespilleren. FOTO: NTB SCANPIX
SKAPTE BØLGER: Bastian Schweinsteiger og kjæresten Sarah Brandner feirer VM-gullet med Tyskland. Da Schweinsteiger kom tilbake til München, svingte festen seg til nye høyder. Det som kom ut, var ikke heldig. Nå beklager midtbanespilleren. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Schweinsteiger sjokkerte i festvideo. Nå beklager han på Facebook

- Unnskyld, Dortmund-fans.

(Daggbladet): Bayern München-spiller Bastian Schweinsteiger (29) har ikke hatt en helt heldig hånd på tingenes tilstand etter at han tok VM-gull med Tyskland.

Da han kom tilbake fra Brasil, var det fest i München. På nattklubben «Bar Frauen 26» tok det fullstendig av.

«BVP er horesønner», var ordene som runget i lokalet under en allsang - ledet av Schweinsteiger.

Seint søndag kveld rykket han ut på sin egen Facebook-side, og beklaget hendelsen.

Sydet og dampet BVB er forkortelse for «Ballspielverein Borussia 09 e.V. Dortmund» - bedre kjent som Borussia Dortmund.

Dette er Bayern Münchens argeste rival i Bundesliga. Schweinsteigers opptreden var populær der og da. De dunkle München-lokalene sydet og dampet.

Men så kom dagslyset. Og noen så åpenbart sitt snitt til å distribuere en av mobilvideoene som ble tatt.

Å synge at spillerne til Borussia Dortmund er «horesønner», er en grov fornærmelse.

Tyske aviser slo saken stort opp søndag, og her er klippet Bild la ut.

Ferie I en videomelding på Facebook sier Schweinsteiger:

- Hei, jeg melder meg fra ferie, da jeg har lagt merke til at det er distribuert en video av meg på nettet. Jeg ønsker å si unnskyld til alle supportere, ledere og spillere i Borussia Dortmund. Jeg håper dette blir akseptert.

Schweinsteiger understreker videre at det ikke var meningen å fornærme noen. En av lederne i baren er tidligere sjef for ultrassupporterne i Borussia Dortmund. Hensikten var å fyre opp stemningen en smule, lyder budskapet.

Tilgivelse Schweinsteiger har allerede fått tilgivelse fra Dortmund-spiller Kevin Grosskreutz. På Instagram skriver han:

- Hei, Schweini. Opptredenen din var ikke kul. Men jeg forstår forklaringen din rundt temaet. Jeg kommer aldri til å glemme hva du har gjort for meg. Alle kan gjøre feil.

Så får vi se om Dortmund-supporterne også vil legge saken død. Lagene møtes i Bundesliga 1. november.