Schweinsteiger spiller med skohyllest til kjæresten

Tysklands «WAGS» får stor oppmerksomhet i hjemlandet.

YNDET FOTOOBJEKT: Bastian Schweinsteigers kjæreste Sarah Brandner finner ofte veien til tyske tabloidavissider. Her er hun på EM-kvartfinalen mot Hellas sammen med Sami Khediras kjæreste Lena Gercke (venstre). Foto: SCANPIX/REUTERS/Thomas Bohlen
YNDET FOTOOBJEKT: Bastian Schweinsteigers kjæreste Sarah Brandner finner ofte veien til tyske tabloidavissider. Her er hun på EM-kvartfinalen mot Hellas sammen med Sami Khediras kjæreste Lena Gercke (venstre). Foto: SCANPIX/REUTERS/Thomas BohlenVis mer

Fotballstudio kl. 20.45: Tyskland - Italia

(Dagbladet): Under VM i 2006 fikk de engelske fotballfruene mye av skylden for at det ble mye støy rundt Englands landslag, og da Fabio Capello tok over som trener i 2008 slo han hardt ned på friheten til spillerne og deres «WAGS» (Wife and girlfriends).

KJÆRESTEHYLLEST: Bastian Schweinsteiger spiller med «Sarah» på skoene. Foto: SCANPIX
KJÆRESTEHYLLEST: Bastian Schweinsteiger spiller med «Sarah» på skoene. Foto: SCANPIX Vis mer

I EM i Ukraina og Polen har det vært lite oppmerksomhet rundt de britiske WAGS-ene, men Tysklands landslag har en stadig voksende skare med fotoobjekter på tribunen.

I hjemlandet er Sarah Brandner (Bastian Schweinsteigers kjæreste), Lena Gercke (Sami Khediras kjæreste) og Silvia Meichel (Mario Gomez' kjæreste) blant dem som får mye spalteplass i hjemlig presse, og også mye linsetid av fotografene på EM-stadion.

PÅ FORSIDEN av GQ: Lena Gercke og Sami Khedira. 
Faksimile: GQ
PÅ FORSIDEN av GQ: Lena Gercke og Sami Khedira. Faksimile: GQ Vis mer

Sarah Brandner har vært en publikumsfavoritt helt siden hun ble sammen med Schweinsteiger i 2007, og under årets mesterskap hyller den tyske stjernen kjæresten med å spille med navnet hennes på skoene, samt datoen da de møttes.

Ifølge Daily Mail er det imidlertid ikke helt frislipp av WAGS i Tyskland-leiren heller, de siterer nemlig et middels troverdig tysk sladreblad på at Sami Khediras partner Lena Gercke har fått beskjed om å tone ned antrekkene på tribunen.

Ifølge Bunte skal Gerckes sparsomme påkledning ha irritert de andre fotballkjærestene, og dermed også skapt en fare for dårlig stemning i troppen.

Uten at det ser ut til å ha plaget Tyskland nevneverdig så langt, laget går tross alt til kveldens semifinale med fire strake seire i sekken.

23-årige Gherke er forøvrig mest kjent som den første vinneren av den tyske versjonen av Top Model, i 2006. Hun og Sami Khedira stilte nylig opp i GQ og fortalte om sitt nye samliv i Madrid.

- Vi er begge offentlige personer, og har fra starten skjønt at vi må forholde oss til det. Men på den annen side er den første perioden av et forhold også ømfintlig, derfor ville vi ikke risikere noe. Vi ville ikke la alle få en bit av oss, sier Khedira, som vanligvis vokter privatlivet godt.