Scmitt slakter Vikersund

VIKERSUND (Dagbladet): Det ble en svart dag for superstjernen Martin Schmitt i Vikersund i går. Etter alle arrangørtabbene, var nervene tynnslitt på tyskeren. Til slutt nektet han å sette utfor.- Ærlig talt, så hadde jeg ingen mulighet til å hoppe, sier Schmitt.

Like før juryen tok den endelige avgjørelsen om å utsette rennet, søkte Martin Schmitt trøst hos sin trener, Reinhard Hess, på trenertribunen. Da hadde han sint og fortvilet skjøvet til side det enorme kobbelet med fotografer og journalister som alltid henger i hælene hans. # Etter å ha blitt kalt ned fra toppen av tilløpet av juryen to ganger, var tålmodigheten slutt for den sindige tyskeren.

- Det var veldig hardt for nervene å stå der oppe. Særlig da det begynte å bli dårligere forhold med mye vind, sier Schmitt til Dagbladet.

- Vil du kalle dette arrangementet en skandale?

- Nei, ikke en skandale. Jeg vil bare si at det var gode muligheter for å gjennomføre et renn, men noen få mennesker gjorde store feil.

Schmitt mener arrangørene må ta på seg hovedansvaret for at det ikke ble renn, og får støtte av sin lagkamerat Sven Hannawald.

- Verken juryen eller FIS har skylda. Det var arrangørene som sviktet. Først og fremst med prepareringen av sporet, deretter dette tullet med startnumrenr, sier en irritert Hannawald til Dagbladet.

Flesket til

Den syltynne tyskeren flesket til med hele 215 meter i den første omgangen, men måtte sette seg i overgangen. Det førte til at omgangen ble annullert. Også i den andre omgangen som ble forsøkt gjennomført var Hannawald lengst med 191 meter.

- Er du bitter fordi dagens konkurranse ble annullert?

- Hvilken konkuranse? Så du noen konkurranse her? spør han bitende ironisk før han fortsetter:

- Jeg hører rykter om at det er et verdensmesterskap mandag morgen. Får komme tilbake da.

Glad Goldberger

Også den østerrikske bakkerekordholderen, Andreas Goldberger, var kritisk til arrangørene. Han var den første som sa fra om at han ikke ønsket å hoppe etter alle arrangørtabbene.

- Det ble gjort vanvittig mange feil av mange folk her i dag. Det er lov å gjøre feil, men ikke mer enn én gang, sier en småirritert Goldberger til Dagbladet.

Han mener hele mesterskapet burde vært avlyst etter skandale-arrangementet i går, og flyttet til Østerrike.

- De skulle heller ha flyttet VM til Kulm neste helg. Det hadde passet meg best. Likevel var det en modig og riktig beslutning av juryen å utsette rennet her i en dag.

Hjemlengsel

Den finske storhopperen, Janne Ahonen, er verdenskjent for aldri å smile. I går var han forbannet på toppen av det hele.

- Dette var nesten skandale. Det er dumt å utsette mesterskapet. Helst ville jeg reist hjem til Finland med det samme, men jeg får vel bare møte opp i dag, sier Ahonen til Dagbladet.

OPP OG NED: Verdens to beste skihoppere Martin Schmitt og Andreas Widhölzl, tok seg en titt på utsikten, men måtte rusle ned igjen uten å ha brukt hoppskiene.