Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Scolari blir ikke England-sjef

McClaren eller Allardyce overtar for Svennis.

(Dagbladet.no): Siden det ble kjent at Sven-Göran Eriksson slutter som trener for det engelske landslaget etter sommerens fotball-VM, har engelske medier daglig spekulert i svenskens arvtaker.

I dag skriver de brasilianeren Luiz Felipe Scolari ut av bildet. Han ledet Brasil til VM-gull i 2002 og Portugal til EM-sølv to år seinere.

Tidligere i år har han meldt sin interesse for Englands-jobben.

- Vet ikke hva jeg skal

Han er fortsatt trener for Portugal, og sier i et intervju med Radio Globo at han ikke vil diskutere nye stillinger før VM 2006 er trygt plassert i historien.

- Jeg skal tenke på framtida mi etter 31. juli. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre etter Tyskland, sier han.

Det høres jo fornuftig ut for en trener som har fokus på VM. Men det engelske fotballforbundet (FA) har sagt at de skal lansere sin nye trener før VM starter. Dermed regner engelske medier nå med at han er ute av bildet.

Han skal også ha fortalt BBC Five Live at han har lovet det portugisiske forbundet å ikke snakke mer med FA, skriver BBC på sin nettside.

FOKUS PÅ PORTUGAL: Luiz Felipe Scolari vil ikke bestemme seg om framtida før etter VM. England vil utnevne arvtakeren til Svennis før mesterskapet begynner. Foto: EPA/Scanpix
FOKUS PÅ PORTUGAL: Luiz Felipe Scolari vil ikke bestemme seg om framtida før etter VM. England vil utnevne arvtakeren til Svennis før mesterskapet begynner. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

McClaren eller Allardyce

Dermed står det fire mann fra de britiske øyer igjen på lista over de aktuelle:

Steve McClaren (Middlesbrough), Sam Allardyce (Bolton), Alan Curbishley (Charlton) og Martin O\'Neill (tidligere Celtic). Avisa Mail on Sunday mener det nå er en duell mellom to av dem: McClaren og Allardyce. Etter at kandidatene ble intervjuet i hemmelighet sist uke skal Curbishley og O\'Neill være ute av bildet.

McClaren favoritt

McClaren holdes som den store favoritten. Han er allerede inne i landslagsapparatet, var midlertidig sjef før Svennis overtok, og er med til Tyskland som en del av trenerteamet.

Eriksson-assistent Tord Grip mener det ikke er noe problem om McClaren er utnevnt som arvtaker og samtidig er trener under Svennis i VM.

- Dette blir den tredje turneringen hvor Steve har vært med oss, og han kjenner sin rolle med Sven som hovedtrener. Jeg tror det er bra for alle at vi får vite hvem som blir den neste treneren, sier Grip ifølge Mail on Sunday.

• Debatt: Hvem synes du bør bli Englands nye sjef?

- Scolari blir ikke England-sjef
IKKE LIKE HET: Nordirske Martin O\'Neill skal fortsatt være favoritten til FA-direktør Brian Barwick, men mangler støtte fra andre sentrale folk i ansettelsesprosessen, ifølge Mail on Sunday.
HOLD DEG UNNA DAMER OG SJEIKER: Sven-Göran Eriksson har sikkert noen gode råd å gi Steve McClaren dersom Boro-sjefen blir ny landslagstrener.
UTFORDRER MCCLAREN: Boltons «Big Sam» Allardyce skal ha sine tilhengere i fotballforbundet.
UTE AV BILDET: Charlton-manager Alan Curbishley skal ikke lenger være aktuell for jobben, hevder Mail on Sunday.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling