COMEBACK?: Luiz Felipe Scolari blir trolig ny trener for det brasilianske landslaget. Foto: AP Photo/Simon Dawson
COMEBACK?: Luiz Felipe Scolari blir trolig ny trener for det brasilianske landslaget. Foto: AP Photo/Simon DawsonVis mer

Scolari blir trolig ny Brasil-trener

Tok VM-gull i 2002.

Luiz Felipe Scolari vil torsdag bli presentert som Brasils nye landslagssjef i fotball, hevder kilder i det brasilianske fotballforbundet.

«Felipão» (store Felipe), som han kalles, førte Brasil til den femte VM-tittelen i 2002. Nå får han i oppdrag å ordne den sjette på hjemmebane i 2014.

Ifølge kilder vil Carlos Alberto Parreira, som var landslagssjef da Brasil vant den fjerde tittelen i 1994, bli ansatt som teknisk direktør.

Scolari hadde en meget heldig hånd med Brasil forrige gang. Han overtok et lag som slet tungt og forvandlet det i løpet av et drøyt år til et vinnerlag. Han avslo å fortsette i jobben og overtok i stedet Portugal, som han ledet til EM-sølv på hjemmebane to år senere.

Siden har 64-åringen hatt større problemer med å levere. Han var ingen suksess som Chelsea-manager, og hans forrige jobb endte med fiasko. Han sluttet i storklubben Palmeiras i september, da laget nærmet seg nedrykksstriden. Laget greide aldri å snu motgangen og rykket til slutt ned.

Takle press Om kilden har rett, tar Scolari på seg en jobb med enormt press. Det er et krav i Brasil at laget skal vinne VM på hjemmebane.

- Presset vil bli enormt under VM, og det er forståelig. Vi trenger noen som kan takle det, sier Brasils fotballpresident José Maria Marin.

- Vi har gjort en grundig evaluering, og jeg er sikker på at tilhengerne vil bli fornøyd med valget vårt når vi presenterer landslagssjefen torsdag.

Mange har reagert på at Mano Menezes fikk sparken akkurat da laget han møysommelig har bygd opp var i ferd med å finne rytmen og levere lovende prestasjoner. Fotballforbundets landslagsansvarlige Andres Sanchez sluttet i protest mot sparkingen.

Marin hadde egentlig tenkt å vente til januar med å ansette en ny landslagssjef, men han måtte bøye seg for presset og levere en løsning nå.

Uenige Ved siden av Scolari har Abel Braga (Fluminense), Tite (Corinthians) og Muricy Ramalho (Santos) vært nevnt som aktuelle kandidater.

Det er ulike oppfatninger om valget av Scolari.

- Jeg synes ikke en trener som førte sitt forrige lag til 2. divisjon fortjener å trene landslaget, sa Carlos Alberto Torres, som var lagkaptein da Brasil vant VM i 1970.

Zico, som spilte i tre VM-sluttspill, er derimot tilfreds.

- Scolari og Parreira er et fantastisk par for landslaget. De kjenner brasiliansk fotball ut og inn. Begge er topptrenere og hjalp Brasil til å vinne VM. Laget er i gode hender, sa han.

(NTB)