<strong>UTE:</strong> Brasils trener, Luiz Felipe Scolari, går av etter skuffende resultater i VM på hjemmebane. Foto: REUTERS/Ueslei Marcelino/Files
UTE: Brasils trener, Luiz Felipe Scolari, går av etter skuffende resultater i VM på hjemmebane. Foto: REUTERS/Ueslei Marcelino/Files Vis mer

Scolari går av som Brasils landslagstrener

Luiz Felipe Scolari har sagt opp jobben som Brasils landslagssjef etter VM-fiaskoen på hjemmebane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det bekrefter presidenten i det brasilianske fotballforbundet, Jose Maria Marin.

- Scolari og hans stab fortjener vår respekt og vår takk. Det var de som fikk det brasilianske folket til å elske landslaget igjen, selv om de ikke nådde vårt høyeste mål, heter det i en kort kunngjøring fra Marin.

65 år gamle Scolari har hatt jobben som brasiliansk landslagstrener i ett og et halvt år, og mange håpet og trodde at Brasil under hans ledelse skulle vinne sin sjette VM-tittel på hjemmebane. Slik gikk det ikke.

Tyskland slo Brasil hele 7-1 i semifinalen, og det brasilianske laget tapte deretter 0-3 for Nederland i bronsekampen. Scolari måtte tåle mye kritikk både for laguttak og taktikk.

VM i Brasil ble dermed ingen reprise på 2002, da Brasil gikk helt til topps under Scolaris ledelse.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer