Scolari hadde med seg disse tallene på pressekonferansen

Tar seg selv og spillerne i forsvar etter fadesen.

SE HER: Luiz Felipe Scolari forsvarer egen innsats som Brasils landslagssjef. Her viser han statistikken for laget siden han tok over i 2012. Foto: Marcelo Regua / Reuters / NTB scanpix
SE HER: Luiz Felipe Scolari forsvarer egen innsats som Brasils landslagssjef. Her viser han statistikken for laget siden han tok over i 2012. Foto: Marcelo Regua / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Luiz Felipe Scolari tar seg selv og spillerne sine i forsvar før bronsekampen i VM. Kampen blir høyst trolig hans siste som Brasils landslagssjef.

Scolari er ingen populær mann i Brasil etter det pinlige 1-7-tapet for Tyskland i tirsdagens semifinale. Trenerveteranen måtte tåle totalslakt i brasilianske aviser dagen derpå.

Selv om finaledrømmen brast på smertefullt vis, mener 65-åringen at vertsnasjonens VM-prestasjon sett under ett ikke har vært så dårlig som mange vil ha det til.

- Ingen vil dø (som følge av tapet). Vi vil prøve å slå tilbake etter tsunamien mot Tyskland. Det hadde ikke vært en katastrofe om vi hadde tapt 0-1. Det var vår første semifinale siden 2002, så jobben vi la ned var kanskje ikke så dårlig, sier Scolari.

- Vi vinner og taper sammen. Det er gode og dårlige øyeblikk. Jeg vet at folk føler bitterhet og skam, men livet går videre. Nå må vi se framover, og i første omgang skal vi prøve å sikre tredjeplassen.

Takker spillerne Brasil møter lørdag Nederland i bronsekampen. «Oranje» tapte 2-4 for Argentina på straffer i onsdagens semifinale.

Scolari argumenterer for at Brasil har levert solide resultater i hans annen periode som landslagssjef.

- Jeg takker spillerne mine. I løpet av et halvannet år har vi spilt 28 kamper. Vi står igjen med 19 seirer, seks uavgjort og tre tap. I turneringskamper har vi vunnet åtte, spilt to uavgjort og tapt én. Ja, tapet var katastrofalt, men den episoden er over.

- Tapet mot Tyskland såret oss dypt. Vi hadde et opplegg for kampen, og vi følte oss sikre på at vi kunne få et resultat. De ti første minuttene var bra, men så slapp vi inn det første målet. Deretter kom de seks skjebnesvangre minuttene. Vi har et godt lag, gode spillere og flesteparten gjorde en god jobb i mesterskapet, mener Scolari.

Han ledet brasilianerne til VM-gull i 2002.

- En skam Onsdag gikk påtroppende visepresident Delfim Peixoto i Brasil fotballforbund hardt ut mot Scolari.

- Alt var dårlig. Jeg vil helst ikke snakke om det, for å unngå å si noe dumt, men en ting kan jeg forsikre: Aldri mer vil Felipão være med et brasiliansk landslag. Han kommer aldri tilbake. Han er en belastning og en skam, sa Peixoto til ESPN Brasil.

Scolari har vært Brasil-trener siden desember 2012.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer