Scolari har fått ny jobb - som trener for Gremio

I brasiliansk toppdivisjon.

NY JOBB: Luiz Felipe Scolari fikk sparken etter et skuffende Brasil-VM. Nå har han fått jobb som trener for Gremio, som spiller i brasiliansk toppdivisjon. Foto. REUTERS/Dominic Ebenbichler/Files
NY JOBB: Luiz Felipe Scolari fikk sparken etter et skuffende Brasil-VM. Nå har han fått jobb som trener for Gremio, som spiller i brasiliansk toppdivisjon. Foto. REUTERS/Dominic Ebenbichler/FilesVis mer

Luiz Felipe Scolari er ansatt som trener for Gremio i brasiliansk toppdivisjon etter fadesen som Brasils landslagssjef under VM.

Scolari har også tidligere trent klubben fra Porto Alegre. Han var trener der i 1987 og fra 1993 til 1996. Han ledet Gremio til seier i Copa Libertadores i 1995 og til serietittelen året etter.

Scolari måtte overlate landslagstrenerjobben til Dunga etter det skuffende VM-sluttspillet på hjemmebane. 1-7-tapet for Tyskland i semifinalen vil henge i svært lenge hos det fotballfrelste Brasil.

Likevel var det Scolari som ledet Brasil til landets femte og hittil siste VM-gull, da laget gikk til topps i Japan og Sør-Korea i 2002.

(NTB)