MISLYKTES I CHELSEA: Luiz Felipe Scolari vant VM-gull med Brasil for åtte år siden. Nå er den tidligere Chelsea- og Portugal-sjefen ønsket av brassene på nytt. Foto: AP/Matt Dunham
MISLYKTES I CHELSEA: Luiz Felipe Scolari vant VM-gull med Brasil for åtte år siden. Nå er den tidligere Chelsea- og Portugal-sjefen ønsket av brassene på nytt. Foto: AP/Matt DunhamVis mer

Scolari kan erstatte Dunga

Brasil har fem kandidater.

||| Det brasilianske fotballforbundet (CBF) skal ha satt opp en liste på fem kandidater til å overta jobben som landslagssjef etter Carlos Dunga.

Luiz Felipe Scolari, som nå er trener i Palmeiras, vant VM som Brasil-trener i 2002 og topper listen. I tillegg har forbundet rettet øynene mot Mano Menezes (Corinthians), Muricy Ramalho (Fluminense), Ricardo Gomes (São Paulo) og tidligere Milan-sjef Leonardo.

- Vi ønsker en erfaren trener som kan takle presset som følger med et VM på hjemmebane i 2014, skal fotballpresident Ricardo Teixeira ha sagt til kilder i CBF.

Brasiliansk presse holder derfor Scolari som den store favoritten. Den meritterte treneren har erfaring fra jobber i blant annet Chelsea og landslaget til Portugal.

Dunga, kaptein for Brasils gullag fra VM i 1994, har vært landslagssjef siden 2006. Han uttalte umiddelbart etter årets kvartfinaletap for Nederland at han nå er klar for å trekke seg.

Avgangen hans ble bekreftet av det brasilianske fotballforbundet i går kveld.

(NTB-AFP)

SLÅTT UT OG SPARKET: Dunga varslet sin avgang etter nederlaget mot Brasil. Foto: AFP/ FABRICE COFFRINI
SLÅTT UT OG SPARKET: Dunga varslet sin avgang etter nederlaget mot Brasil. Foto: AFP/ FABRICE COFFRINI Vis mer