Scolari vil etterfølge Svennis

Avviser språkproblemer.

(Dagbladet.no): I den grad det engelske fotballforbundet tør ansette en ny utlending som landslagssjef, har de minst én interessert og kvalifisert søker.

I dag sier nemlig VM-vinner Luiz Felipe Scolari at han gjerne overtar etter Sven-Göran Eriksson.

I likhet med svensken, skal den brasilianske Portugal-sjefen skifte jobb etter det kommende verdensmesterskapet i fotball.

- Må forbedre engelsken

Samtidig er fotballtreneren fullt klar over at det er enkelte ting han må forbedre for at han skal mestre å jobbe med Englands fotballstolthet. Språket, for eksempel.


- Jeg vet at hvis jeg skal overta England, så må jeg lære språket bedre, fortalte han under programmet
Sportsweek på BBCs radiokanal Five Live.

Men selv om han anser det som vanskelig, mener han det langt fra er umulig å lære engelsk godt nok.

Slo ut England - to ganger

- På to eller tre måneder er ikke det noe problem for meg, sier Scolari.

MØTTES: Portugal og England, her ved Luiz Felipe Scolari og Sven-Göran Eriksson, møttes til treningskamp for to år siden. Kampen endte 1-1. Foto: Nacho Doce/Reuters/Scanpix
MØTTES: Portugal og England, her ved Luiz Felipe Scolari og Sven-Göran Eriksson, møttes til treningskamp for to år siden. Kampen endte 1-1. Foto: Nacho Doce/Reuters/Scanpix Vis mer

Han tillegger at han allerede kan spillernes språk - språkproblemene han frykter, er først og fremst de som kan oppstå i omgang med mediene.

Det kan sikkert Sven-Göran Eriksson skrive under på etter at han har vært alt annet enn på talefot med deler av den britiske pressen.

Ønsket om å «ta» Scolari kan dessuten være minst like stort, ettersom hans lag - henholdsvis Brasil og Portugal - sendte England ut av både VM i 2002 og EM i 2004.

•Ansetter England enda en utenlandsk landslagssjef?