Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Scoop å få Gretzky til Norge

Både Canada og Norge jobber febrilsk for å få superstjernen Wayne Gretzky til å ta et ekstranummer, og avslutte karrieren i ishockey-VM 1. til 16. mai. - Kommer Gretzky, vil det være et scoop. Det er som å få en topptrent Maradona til Ullevaal, sier pressesjef for ishockey-VM, Kjell Gunnar Dahle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gretzky, tidenes beste ishockeyspiller, gråt da han gikk av isen etter sin siste NHL-kamp sist søndag. Nå forsøker den kanadiske landslagsledelsen å overtale «The Great One» til å spille sin siste turnering før han legger opp.

- Vi venter i spenning. Gretzky var i Norge sesongen 1994/95 da NHL var stengt, men har aldri spilt offisielle landskamper her i landet. Det er profiler som skaper et mesterskap. Spiller Gretzky i VM, vil det være en gedigen gavepakke for oss som arrangører, sier Kjell Gunnar Dahle.

Canadas trener Mike Johnston har kontaktet Gretzkys agent Mike Barnett for å få nummer 99 til Norge. I troppen på 18 VM-klare spillere, er blant andre storstjernene Rob Blake (NHLs beste back i fjor) og Gretzkys lagkamerat, Petr Nedved.

  • Gretzky har bare vært med i ett VM i løpet av den fantastiske ishockeykarrieren: I Finland i 1982. Da vant han skytterligaen overlegent, selv om han kom med midt i turneringen.