Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Scorer bare for Norge

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge- USA 2-1. Dagny Mellgren (22) scorer og scorer for Norge. På 28 kamper har hun totalt laget 11 mål. På klubblaget Bjørnar derimot går det tregere foran motstanderens nett.

- Jeg har bare scoret ett mål i serien så langt i år og det er mot Trondheims/Ørn, sier Dagny Mellgren til Dagbladet etter oppvisningskamp mot USA i åpningsshowet til Norway Cup.

Den sympatiske 22-åringen har kommet som et skudd på landslaget denne sesongen, og hun kom som et skudd på målet hun laget i går også.

Etter en perfekt gjennombruddspasning av banens beste spiller Monica Knudsen, skrudde Mellgren på turboen. Hun løp lett fra USAs midtforsvar med Joy Fawcett og Brandy Chastain.

- Jeg liker å true bakrommet, og trives veldig godt som spiss. På scoringen hadde jeg også fin fart i løpet mitt, sier Dagny Mellgren.

Best som midtspiss

Mellgren startet som høyre flankespiller. Like før målet byttet hun plass med Marianne Pettersen - og hun viste best kvaliteter som midtspiss.

- Dagny er en goalgetter og nå viser hun at hun også kan avgjøre kamper på høyt nivå. Det kan bli viktig for oss i OL, sier landslagssjef Per Mathias Høgmo.

Han kommer fortrinnsvis til å bruke Mellgren på kanten i OL-turneringen.

- Hun kan ta en spissplass, men det blir nok en kantrolle, sier Høgmo.

Anka aktuell

Høgmo har ikke tatt ut noe OL-lag ennå, men regner med få utskiftninger.

- Vi hadde en tropp på 20 personer nå og skal ha med 18 til OL. Det blir ikke lett å ta ut laget fordi det er stor kamp om plassene, sier Høgmo.

- Hvilke andre spillere ligger i nærheten av en plass?

- Ann Kristin «Anka» Aarønes er ikke avskrevet, men jeg tror ikke Linda Medalen rekker OL. Hun har vært skadet lenge og blir neppe med, sier Per Mathias Høgmo.

SÅ GLAD ER JEG: Dagny Mellgren jublet etter å ha gitt Norge ledelsen 1-0 mot USA i går kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media