Scorer bare mot Brann

Håvard Sakkariassen har scoret tre ganger i Tippeligaen. Alle mot Brann.

BODØ (Dagbladet): 28-åringen senket Brann på egen hånd i Bergen i vår - han lagde de to siste målene da Glimt vant 3-2. Både før og etter denne kampen har midtspissen opplevd måltørke.

Men i går kom han fra reservebenken og felte Brann på nytt - med et nytt løp og en kald avslutning fra skrått hold. Etter bare tolv minutter på banen.

- Scoringa var lik 3-1 målet i Bergen; Jeg får et gjennomspill, går på et løp, får keeper ut mot meg, og vinner duellen. Men forrige gang kjippet jeg ballen over Håkon Opdal. Denne gang dro jeg meg forbi ham før jeg skjøt fra skrått hold, sa Sakkariassen - som fulgte ballens nervepirrende sakte bane mot målet. Etter ballen halset Brann-stopper Ragnvald Soma. Men han kjempet en håpløs kamp.

- Jeg heiet ballen inn, lo 28 år gamle «Sakk» etterpå. Og la til:

- Jeg kom inn fra reservebenken med en god følelse, etter de to målene i Bergen. Det er fint å spille mot Brann. Jeg møter den gjerne hver helg.

Sakkariassen startet sin voksne fotballkarriere i Glimt fra 1995 til 1999. Det var en periode uten særlig framgang eller suksess.

Han spilte deretter i de mindre bodøklubbene Gevir og Innstrandens IL, før han gikk til Moss og ble klubbens toppscorer i 1. divisjon to sesonger på rad. Glimt hentet ham tilbake til Bodø og Tippeligaen foran årets sesong.

- En merkelig fotballkarriere, kan man se. Forskjellen fra min karriere i Glimt før og nå, er at nå liker jeg å trene hardt. Det gjorde jeg ikke på 90-tallet, sier Halvorsen - som spår følgende utfall av bunnstriden:

- Aalesund og Tromsø rykker rett ned. Rosenborg må spille kvalik!

JUBLET IGJEN: Håvard Sakkariassen har akkurat senket Brann på nytt - og feirer med fans og lagkamerater.