Scorer for ny kontrakt

I slutten av november står Gylfi Einarsson uten kontrakt med Lillestrøm. Nå scorer han for harde livet for at kontrakten skal forlenges.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): -  Jeg stortrives i LSK, og håper å fortsette i klubben. De seks siste kampene har vel vært bra søknader. Jeg har scoret i samtlige, sier Gylfi Einarsson til Dagbladet.

I går ble han tomålsscorer for første gang i år, i toppscorer Arild Sundgots fravær (halsbetennelse). Med åtte seriemål er Einarsson bare én scoring bak den store måltjuven.

-  Blir aldri toppscorer

-  Toppscorer blir jeg nok aldri. Det fine med LSK er at vi ikke er avhengige av én mann til å lage mål. Nå er vi det mestscorende laget i tippeligaen. De som hevder at LSK er et kjedelig lag, må nok revurdere den oppfatningen, sier Gylfi Einarsson.

Umiddelbart etter tremålsseieren reiste han hjem til Reykjavík på ei ukes ferie.

Vel tilbake igjen på Åråsen venter kontraktsforhandlinger med LSK-ledelsen.

-  Gylfi er en spiller vi gjerne vil beholde. Han har vært veldig bra i år, trives godt i gjengen og har lagt inn en god søknad med mål i seks kamper på rad, sier LSK-leder Per Mathisen til Dagbladet.

Tre strake borteseirer

Seieren i går var LSKs tredje strake på bortebane. Etter 4- 0 i Bodø ble det 5- 1 mot Brann i Bergen og 4- 1 i går.

-  Vi har en god stall, spiller disiplinert, er trygge bakover og scorer mye mål. Laget er skikkelig i flyten og går for medalje, sier LSK-kaptein Frode Kippe.

Fra starten av spilte han spiss, og gjorde manns jobb helt på topp. Da Pål Steffen Andresen ble skadd før pause, måtte han ned igjen som midtstopper de siste 45 minuttene.

-  Forfallet til Arild Sundgot gjorde at vi måtte rokere på laget. I førsteomgangen slo vi litt for mye baller opp mot Frode Kippe. Etter pause fikk vi flyttet spillet mer som vi ønsket. Vi er stabile i prestasjonene, spiller effektivt og malte FFK i senk på slutten, sier en fornøyd LSK-trener Arne Erlandsen.

FEIRET: Lillestrøm vant i går sin tredje strake kamp på bortebane. Her feirer Espen Søgård, målscorer Johan Petter Winsnes og Gylfi Einarsson 1- 3 scoringen mot Fredrikstad.