- Scorer i ett sett

Mange mener at fotballjentene er våre største gullhåp i Sydney-OL. Sikkert er at de scorer mer enn noen gang. - Vi har aldri vært mer effektive, sier landslagstrener Per-Mathias Høgmo til Dagbladet.

Fotballjentenes kamper før Sydney-OL:

16. juli USA (Hannover)

19. juli Tyskland (Hannover)

22. juli Kina (Hannover)

27. juli USA (Tromsø)

30. juli USA (Ullevaal),

8. september Sverige (Australia).

Innledningskampene i OL: 14. september USA, 17. september Nigeria, 20. september Kina.

I kvalifiseringen til neste års EM vant Norge alle seks kampene og hadde 25-0 i målforskjell. Motstanderne England, Portugal og Sveits tilhører midtsjiktet i Europa.

- På de seks EM-kampene hadde vi 81 målsjanser mot åtte for motstanderne. Selv om det er bra, har vi fortsatt mye å gå på. Skal vi ta OL-gull, må vi bli enda mer uforutsigbare i angrep, sier Per-Mathias Høgmo.

I EM-kvalifiseringen scoret fotballjentene på hver tredje målsjanse (3,24 sjanser i snitt per mål). Gjennomsnittlig har de jublet for scoring fire ganger per kamp (snitt på 4,17). Åtte målsjanser til motstanderne (og null baklengs) forteller at den voldsomme offensiven ikke går ut over forsvarsspillet.

- Selv om det svinger litt innimellom, scorer vi jevnt og trutt. Fram til OL skal vi ha seks kamper mot fire av verdens beste lag: USA (tre kamper), Kina, Tyskland og Sverige. Da trenger vi også flaks, i tillegg til gode individuelle ferdigheter, samhandling og variasjon, sier landslagstrener Per-Mathias Høgmo.