- Scorer ikke nok for Norge

Men i Liverpool putter John Arne Riise ofte.

CHISINAU (Dagbladet.no): Siden 2. juledag har John Arne Riise scoret sju mål for Liverpool. Totalt står han bokført med ni mål denne sesongen. Det er imponerende av en spiller som i førsteomgang skal stoppe motstandernes høyrekant fra å angripe.

Men Riise er for glad i å selv angripe til at han nøyer seg med det.

- Det er morsomt å score mål. Etter at jeg scoret det første målet har de nesten bare rent inn, sier han til Dagbladet.no.

- Jeg er fornøyd, men vil gjerne score flere.

Fire landslagsmål

På landslaget er ikke scoringsstatistikken like imponerende (sett med norske øyne), eller avskrekkende (sett i et motstandersyn). 24-åringen fra Ålesund har bare nettet fire ganger på 42 landskamper.

- Jeg har ikke scoret nok på landslaget, men når det er sagt: Det viktigste er å vinne, sier han.

Noen god forklaring på hvorfor det er slik, har ikke Riise. Han sier at rollen på landslaget i utgangspunktet er den samme som på Liverpool, og han spiller også selv på den samme måten.

KREVER MER: Åge Hareide vil ha flere mål av John Arne Riise. Foto: Stian Haraldsen
KREVER MER: Åge Hareide vil ha flere mål av John Arne Riise. Foto: Stian Haraldsen Vis mer

Fornøyd som back

Under landskampen mot Malta fikk Riise prøve seg som sentral midtbanespiller. Det ga mersmak - og et mål, og han sier ikke nei til å spille der igjen. Åge Hareide vil nok likevel beholde ham på venstrebacken, noe Riise er fornøyd med.

- Jeg vil bare spille. Det er det samme hvor det er.

Han skisserer følgende kampbilde på onsdag:

- De første 20-25 minuttene kommer nok til å være tøffe - slik alle kamper er. Etter dette skal vi ta kontroll, og dominere spillet.

Tenker cup og ikke kontrakt

John Arne Riise har to år igjen av kontrakten sin med Liverpool. Manager Rafael Benitez har varslet at han kommer til å kaste rundt på stallen, men Riises plass er nok ikke truet.

Selv bedyrer han at han ikke bryr seg om slike ting.

- Jeg ser ingen grunn til å tenke på det nå, sier Riise.

For som Liverpool-spiller har han nok av andre ting å bruke hodet på. Som Champions League, for eksempel.

- Realistisk sett, hvor langt kan dere nå?

- Det var ikke så mange som trodde vi skulle gå til kvartfinalen. Det klarte vi. Vi er ikke favoritter til å vinne, men vi kan overraske mange og nå langt.