- Scorer jeg vinnermålet i kveld, slutter kanskje folk å kaste drakta mi

Og Mancini tror Tevez blir helt mot United.

HAR FUNNET TONEN: Sergio Agüero og Carlos Tevez har klikket på topp for Manchester City de siste ukene, og er duoen Manchester United frykter før det uhyre viktige byderbyet i kveld - et derby sir Alex Ferguson har betegnet som det viktigste i hans tid. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON
HAR FUNNET TONEN: Sergio Agüero og Carlos Tevez har klikket på topp for Manchester City de siste ukene, og er duoen Manchester United frykter før det uhyre viktige byderbyet i kveld - et derby sir Alex Ferguson har betegnet som det viktigste i hans tid. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTONVis mer

I fotballstudio kl. 21.00: Manchester City - Manchester United

(Dagbladet): Det ble kalt gambling da Roberto Mancini hentet Carlos Tevez inn i varmen igjen, med ti ligakamper igjen å spille.

Om trekket blir stående igjen som en suksess avhenger i stor grad av kveldens eksepsjonelt viktige Manchester-derby.

Med seier er Manchester City svært nær sitt første seriegull siden 1968. Med uavgjort eller tap vil Manchester United etter all sannsynlighet innkassere sitt ligamesterskap nummer 20.

Roberto Mancini har sluttet å si at oppgaven er umulig for City. Og han tror den store helten etter seriefinalen fort vil hete Carlos Tevez - mannen som inntil nylig var forhatt blant både City- og United-supporterne.

- Jeg tror det er skjebnen at Carlos vil score det viktigste målet i denne klubbens historie. Det er hva jeg tror, sier Mancini ifølge The Guardian.

Åpner for å bli i City
Argentineren har scoret til sammen tre mål mot gamleklubben siden overgangen til City, alle i ligacupen. Om det første ligamålet mot dem kommer i kveld - og det til gjengjeld blir avgjørende - håper Tevez at det kan reparere det frynsete forholdet til supporterne.

SVARER KRTIKERNE?: Tevez er i ferd med å spille seg inn i supporterhjertene igjen. Foto: REUTERS/Andrew Winning
SVARER KRTIKERNE?: Tevez er i ferd med å spille seg inn i supporterhjertene igjen. Foto: REUTERS/Andrew Winning Vis mer

- Jeg har fleipet med med at City-fansen kanskje vil slutte å kaste Tevez-draktene om jeg scorer vinnermålet, sier han til Manchester Evening News.

I oktober kjørte det en søppelbil rundt i Manchester og samlet inn røde og lyseblå drakter med draktnummer 32 på. Det skjedde rett etter at Tevez angivelig nektet å la seg bytte inn i Champions League-kampen mot Bayern München. Seinere dro han også på en tre måneders lang tjuvperm til Argentina.

Roberto Mancini sa at Tevez aldri kom til å spille for City igjen, i hvert fall ikke med ham som sjef, men italieneren var ikke vond å be da argentineren ba om unnskyldning.

Nå antyder 28-åringen at han er innstilt på å bli i Manchester også neste sesong, i hvert fall om det ikke skulle bli ligagull.

- Klubben har bygget opp noe spesielt de siste årene. Det var det prosjektet som fikk meg til å komme til City i utgangspunktet. Jeg har vært her siden det startet, og jeg deler målsettingen til Sheikh Mansour. Han har alltid behandlet meg på beste måte, og jeg ønsker å gjengjelde det ved å bli her til prosjektet er blitt en suksess, sier Tevez.

- En detalj vil avgjøre
Han insisterer også på at han ikke har noe uoppgjort med Mancini.

- Jeg har følt meg veldig bra siden jeg kom tilbake i februar, veldig avslappet og fornøyd med å spille fotball for Manchester City igjen. Forholdet til manageren er helt fint, han har vært god som gull med meg og det har ikke vært noen problemer i det hele tatt.

HAR SCORET FØR MOT UNITED: Carlos Tevez har notert seg for tre nettkjenninger mot gamleklubben siden overgangen til Manchester City. Foto: (AP Photo/Jon Super)
HAR SCORET FØR MOT UNITED: Carlos Tevez har notert seg for tre nettkjenninger mot gamleklubben siden overgangen til Manchester City. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

I kveld regner de fleste med at Tevez vil starte i City-angrepet, der han har funnet tonen med særlig Sergio Agüero i de siste kampene.

Han rangerer kampen som den største han noensinne har vært involvert i - og tror det blir langt jevnere enn da City vant 6-1 på Old Trafford i fjor høst.

- Vi er sterke hjemme og har en god sjanse til å vinne, men vi møter en tøff motstander og må virkelig være skjerpet. Ligagullet står på spill for oss begge. Individuelt har både City og United mange matchvinnere. Jeg tror en liten detalj kommer til å avgjøre kampen, sier han til egen hjemmeside.

På spørsmål om han fortsatt har kontakt med noen på Old Trafford, trekker han fram én person.

- Jeg har jevnlig kontakt med (Patrice) Evra, som var min nærmeste kompis i United og fortsatt er det. Han er den eneste jeg fortsatt snakker med, sier Tevez.

YDMYKELSEN: Edin Dzeko feirer etter å ha satt inn 6-1-målet for City på Old Trafford i oktober. I kveld vil det derimot være en liten detalj som avgjør, tror Tevez. Foto:  REUTERS/Darren Staples
YDMYKELSEN: Edin Dzeko feirer etter å ha satt inn 6-1-målet for City på Old Trafford i oktober. I kveld vil det derimot være en liten detalj som avgjør, tror Tevez. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer