- Scorer én gang i skuddåret

Men kveldens mål var av det viktige slaget fra Tom Høgli.

(Dagbladet): Hadde du sagt før kampen at det var Tom Høgli som skulle sørge for at Norge ikke dro tomhendte hjem fra Albania, hadde du nok fått et hånlig flir tilbake. Det var ikke en gang sikkert at nordlendingen kom til å få spille fra start i Tirana.

Men Høgli startet, og tre minutter før slutt fikk han stå helt alene på corneren fra Espen Ruud. Backen, for anledningen på venstresiden, så ut som han aldri hadde gjort annet enn å score mål da han stupte fram og satte pannebrasken på ballen.

- Ikke optimalt Etter kampen var det en noe overrasket Høgli som snakket med Max.

- Det var godt å score mål. Jeg scorer jo bare én gang i skuddåret, så det var artig for min del. Hadde vi vunnet, hadde det vært perfekt, sa 29-åringen til Max.

Før kampen var det mye snakk om hvem som skulle starte på venstrebacken i den første landskampen etter at John Arne Riise ga seg med flagget på brystet. Drillo endte til slutt på Høgli, og angrer nok ikke. Men hovedpersonen selv var ikke helt fornøyd.

- Det var ikke optimalt å spille venstreback. Jeg gjorde det beste ut av det, og synes ikke det gikk mer enn sånn helt okey.

Klar for England Valon Berisha har albansk bakgrunn, og ble kraftig buet på da speakeren leste opp lagoppstillingene før kampen. Berisha synes det var spesielt å være i Albania.

- Det var emosjonelt å høre nasjonalsangen. Jeg prøvde å bidra så godt jeg kunne, og kunne kanskje scora, sa unggutten til Max etter kampen.

MÅLSCORER: Tom Høgli scoret et sjeldent mål på landslaget. Kveldens mål var hans andre med flagget på brystet. Det første kom mot Kypros i 2011. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
MÅLSCORER: Tom Høgli scoret et sjeldent mål på landslaget. Kveldens mål var hans andre med flagget på brystet. Det første kom mot Kypros i 2011. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Han skal, sammen med Joshua King, Håvard Nordtveit og Markus Henriksen, rett på flyet til Israel for å spille U21-EM.

- Nå skal jeg gå og ta en dusj. Jeg er klar til å starte mot England i morgen, så jeg skal ringe Tor Ole (Skullerud) og si ifra, sa Red Bull Salzburg-proffen.

Kaptein Brede Hangeland var ikke fornøyd med et poeng i Tirana.

- Jeg er skuffa over at vi ikke var bedre enn vi var. Det ble mye dueller og lite finspill. Det er bare en liten trøst at vi får uavgjort, men jeg hadde ikke engang tenkt at vi skulle spille uavgjort her. Det er ikke godt nok, sa Hangeland til Max etter kampen.