Scorer nesten alltid for ny Nord-Irland-sjef

Norge på passe ekstra godt på David Healy.

VETERAN: David Healy har ikke scoret for nordirene på to år, men har god statistikk når landslaget bytter sjef. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
VETERAN: David Healy har ikke scoret for nordirene på to år, men har god statistikk når landslaget bytter sjef. Foto: REUTERS/Russell CheyneVis mer

• Fotballstudio kl. 20.45: Nord-Irland - Norge

Celtic-spiller Thomas Rogne og resten av Norges forsvar må se opp for Rangers-spissen David Healy i onsdagens landskamp mot Nord-Irland.

Ikke bare er Healy tidenes mestscorende nordirske landslagsspiller med 35 mål, han har scoret i debutkampen til tre av de fire siste landslagssjefene.

Onsdag prøver han å markere debuten til Michael O'Neill på samme vis.

Det er en merkedag også for Healy, som spiller sin 92. landskamp og blir utespilleren med flest landskamper for Nord-Irland. Bare keeperlegenden Pat Jennings (119) er foran.

DEBUT: Michael O'Neill får sin debut som landslagssjef mot Norge i kveld. Her fra pressekonferansen i Belfast i januar. Foto: AP/Peter Morrison
DEBUT: Michael O'Neill får sin debut som landslagssjef mot Norge i kveld. Her fra pressekonferansen i Belfast i januar. Foto: AP/Peter Morrison Vis mer

Healy er ikke eneste spiller å se opp for. Aaron Hughes, som til daglig er Brede Hangelands makker i Fulhams midtforsvar, gjør comeback etter å ha gitt seg på landslaget i fjor sommer. Sammen med Manchester United-stopper Jonny Evans gir han nordirene et sterkt midtforsvar.

På midtbanen er Rangers-spiller Steven Davis utnevnt til ny lagkaptein.

- Vi vil gi den nye landslagssjefen en god start, og seirer bygger selvtillit, sier Davis.

Egil «Drillo» Olsen noterer onsdag sin 120. kamp som landslagssjef, O'Neill sin første, men det er ikke første gang de møtes. O'Neill spilte da Drillos norske landslag vant 2-0 på Windsor Park i 1996.

O'Neill etterfølger Nigel Worthington, som mistet publikums og mange spilleres tillit etter en vond resultatrekke i fjor. Nordirene håper på en ny start onsdag kveld, og statistikken gir dem en viss grunn til å håpe.

Lawrie Sanchez er nemlig den eneste av Nord-Irlands fire siste landslagssjefer som ikke vant i debuten. Både Bryan Hamilton, Sammy McIlroy og Nigel Worthington innledet med seier. Healy scoret to mål hver i debutkampene til McIlroy og Worthington.

Han scoret også i debuten til Sanchez, som endte med 1-4-tap mot Norge for åtte år siden. Likevel fikk det målet stor jubel, for det brøt 1298 minutters måltørke for Nord-Irlands landslag.

Scorer Healy onsdag, bryter han tre års personlig måltørke i landslaget.

(NTB)